RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håpløst av Tromsø

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
Vålerenga lar Tromsø få mye av skylda for den feilaktige utvisningen av Klan-helt Bojan Zajic.

VÅLERENGA-TROMSØ 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var en særdeles fartsfylt og spennende batalje som utspant seg på landslagsarenaen da Vålerenga tok imot tabelltreer Tromsø.

Sjansene haglet i begge ender, og det store innrykket av Norway Cup-deltakere fikk seg en festforestilling som garantert vil friste mange av småtrollene til å ta turen til en Tippeliga-arena også i fremtiden.

Bare så synd at den minnerike kampen i strålende kveldssol mest vil huskes for én ting – dommer Svein-Erik Edvartsens feilaktige utvisning av Bojan Zajic etter en drøy times spill.

Zajic – mest kjent som «Bojan-Bojan-Bojan» blant VIF-supporterne – gikk opp i en hodeduell med Tromsøs Tommy Knarvik, «PANG!» sa det, og mens begge ble liggende, hoppet Tromsø-benken rundt som illsinte kenguruer på sidelinjen. Edvardsen var usikker, assistentdommeren var plutselig sikker, og opp kom det røde.

- En skandale, var gjennomgangstonen i VIF-leiren etter kampen.

(Les videre under bildet)

- Håpløst
Martin Andresen hevder Tromsø-benken må ta på seg mye av skylda for at den serbiske midtbanespilleren ble utvist, mens Freddy dos Santos også var mektig irritert over måten TIL-spillerne jaget dommeren rett etter kollisjonen.

- Det blir litt håpløst av dem.

- Jeg blir ganske oppgitt når de forsøker å prate på ham rødt på den måten der. Det er usportslig, og i alle fall ikke noe vi i Vålerenga ville ha gjort, hevder høyrebacken.

Heller ikke dommer Svein-Erik Edvartsen slipper unna kritikk fra Oslos blåkledde.

- Dommeren skal være bra sikker når han gir rødt, kommenterte Jan-Erik Aalbu etter kampen, og bemerket tørt at den samme Edvartsen var mannen som dømte et kontroversielt straffespark imot Vålerenga i tilsvarende kamp i Tromsø i våres.

Edvardsen innrømmer feil
«Etter kampen skal du dø», sang Klanen mot Edvartsen den siste halvtimen, og selv om mannen i gult så svært så pigg ut da han møtte pressen etter kampen, var han ikke sen om å beklage utvisningen.

- Jeg forstår godt at de er sinte i Vålerenga. Når jeg ser episoden i reprise, ser jeg at det ikke er rødt kort, innrømmer hedmarkingen.

Se situasjonen i videovinduet under

255127

Det kommer han likevel ikke til å skrive i kamprapporten.

- Vi må skrive hvordan vi opplever situasjonen der og da. Jeg står ikke godt plassert, men prater med min assistentdommer. Deretter lytter jeg på de anbefalingene han gir, og tar min avgjørelse som leder av dommerteamet.

- I ettertid ser jeg at vi tar feil, og jeg regner med at Vålerenga vil legge inn en protest på det. Da blir det opp til disiplinærkomiteen å ta sin avgjørelse, og da kan de selvsagt også ta TV-bilder i bruk, sier Edvartsen til Nettavisen.

- Kortet vil aldri bli stående
Han vil ikke si hva han tror utfallet av komiteens avgjørelse vil bli, men i Vålerenga er man klokkeklar.

- Vi vil selvsagt legge inn en protest, sier Martin Andresen.

- Det kortet der vil aldri bli stående, det kan det bare ikke.

Nedskallede Tommy Knarvik håper også at fotballforbundet tar til fornuft.

- Jeg håper Zajic slipper straff
- Jeg så jo ikke så mye av episoden siden jeg var midt oppi den, men når det er gjort en feil, så håper jeg NFF retter den opp i ettertid.

Utvisningen så imidlertid ikke ut til ødelegge så mye for Oslo-laget, som stormet fremover med enda større styrke med kun ti mann på banen. 0-0 sto seg likevel kampen ut, noe Steinar Nilsen hadde mest grunn til å være fornøyd med.

- Vi har tatt fire poeng på to kamper mot Vålerenga. Det må vi være fornøyd med, sier TIL-treneren.

PS. Også Kristofer Hæstad og Freddy dos Santos pådro seg kort for hjemmelaget, og selv om Zajic skulle bli klar til neste helgs kamp mot serieleder Fredrikstad, mister Vålerenga dermed (minst) to av spillerne sine.

- Utrolig bittert. Det var min første takling i kampen, men jeg så ikke noen grunn til å bråke på det, sier dos Santos til Nettavisen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere