RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

- Har aldri følt meg helt trygg

Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren beholder plassen på landslaget, mens Anders Jacobsen ikke får plass.

ULLEVÅL/GRØNLAND (Nettavisen): Mandag ble det norske landslaget i hopp for kommende sesong - 2012/13 - presentert på Ullevaal Stadion.

Der ble det klart at Bjørn Einar Romøren får en ny sjanse på landslaget, til tross for at også sesongen 2011/12 havnet i kategorien «skuffende».

- Følte du deg trygg på fornyet landslagstillit?

- Jeg har aldri følt meg helt trygg, ettersom jeg ikke har prestert så veldig bra i løpet av vinteren. Man vet jo aldri hvilke kriterier de (landslagsledelsen) setter for å ta ut et lag. Jeg er utrolig glad for å få fortsette med dette trenerteamet og de gutta her, sier Romøren til Nettavisen.

- Hva blir viktig for deg å jobbe med fram mot neste sesong?

- Det viktigste blir i første rekke ryggen, å få på plass den, slik at jeg får gjort det som skal til. Jeg synes jeg hadde en bra start da vi begynte i fjor, men så fikk jeg problemer utover høsten. Det begynte å svinge mer og mer og da fikk jeg også en tung vinter, som det var vanskelig å komme igjennom.

- Denne gang er vi tidlig ute med å vite hva som er problemet, men noe av problemet med en rygg er at det ofte bare er tid som skal til for at den blir bedre. Nå fremover blir det å jobbe opp ryggen og få lagt et treningsopplegg som gjør at ryggen er sterk når høsten kommer.

Tre ganger topp 15
31-åringen fra Hosle var bare tre ganger blant de 15 beste i verdenscupen forrige sesong. Han avsluttet imidlertid på oppløftende vis, med tiendeplass og niendeplass i Planica.

Den beste plasseringen var sjuendeplassen i Val di Fiemme tidlig i februar, hvis man ser bort fra seieren i lagkonkurransen i Harrachow i desember og andreplassen i lagkonkurransen i Planica i mars.

Romøren ble nummer 29 i skiflygings-VM i Vikersund.

Han har ikke vunnet et individuelt verdenscuprenn siden november 2009, da han gikk til topps i Kuusamo i Finland.

Ikke over Vikersund-skuffelsen
- Du var veldig skuffet etter Vikersund. Hvor lang tid gikk det før du la dette bak deg??

- Jeg kommer vel aldri til å legge det bak meg, egentlig. Store skuffelser husker man lenge, akkurat som store bragder. Det er jævlig kjedelig og jeg er fortsatt forbannet på det, men man kan likevel ikke annet enn å jobbe videre, sier Romøren til Nettavisen.

- Hvilke mål har du for neste sesong, hvis du får orden på ryggen?

- Det er ikke hvis, men når jeg får orden på ryggen. VM blir hovedmålet, men ellers har du andre morsomme ting. Sånn jeg føler nå, er målet å få en jevnt over bra sesong og ta et ordentlig jafs opp sammenlagtlisten og være med der. Det er mitt første ønske, å få en jevnhet i sesongen for virkelig å kunne stille sterk i 2014-sesongen.

Gjennombrudd i 2003
Bjørn Einar Romøren hoppet seg inn i norske hjerter første gang i 2003, da han vant i Bischofshofen 6. januar. Det virkelig gjennombruddet kom sesongen etter, da han vant ett renn og var på pallen i seks andre.

I mars 2005 satte han ny verdensrekord med et svev på 239 meter i Planica. Den rekorden sto helt fram til 2011.

Anders Jacobsen ble for øvrig ikke tatt ut på landslaget, til tross for at den tidligere hoppukevinneren har gjort comeback som skihopper.

- Anders må først bevise at han er god nok til å hoppe i verdenscupen, og dit må han kvalifisere seg gjennom renn i kontinentalcupen, forklarer landslagstrener Alexander Stöckl.

Landslaget i 2012/13 består av Anders Bardal, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Bjørn Einar Romøren og Vegard Sklett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere