RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

- Har aldri opplevd noe lignende

Sist oppdatert:
Stavanger Oilers' målvakt kan ikke huske tilsvarende kamper etter at siddisene seiret over Lørenskog hjulpet av fire(!) mål i undertall.

STAVANGER-LØRENSKOG 8-5:

Stavanger Oilers tok ledelsen med 2-1 i kamper i NM-finalen etter en skikkelig målfest i Siddishallen påskeaften.

En ny jevnspilt duell mellom Norges to beste ishockeylag vil nok først og fremst huskes for en sjeldent målrik midtperiode. Men også at hjemmelaget scoret halvparten av målene i undertall var merkverdig.

- Jeg kan med sikkerhet si at jeg aldri har vært borte i at et lag scorer fire ganger med færre spillere på isen. Jeg kan heller ikke huske at en finalekamp har endt 8-5 før. Det var et fyrverkeri av en kamp, og publikum syntes nok det var verdt inngangspengene, sier Oilers-keeper Ruben Smith til Nettavisen.

- Det er to offensivt veldig gode lag som møtes. Begge lagene har vel litt å jobbe med defensivt også. Vi scoret åtte, men slapp samtidig inn fem selv. Det siste er jo ikke helt bra, innrømmer Smith, som måtte se fem av totalt 39 Lørenskog-skudd passere inn i nettet.

Målorgie
Lørenskog og Mathias Trygg tok føringen i overtallsspill drøyt midtveis i første periode, men ledelsen ble raskt kvittert av Dennis Sveum.

I annen periode tok det fullstendig av foran de 1948 frammøtte tilskuerne i Stavanger. Kun ett drøyt minutt var spilt før poengkonge Martin Strandfeldt ordnet 2-1 for vertene, men også Lørenskog og Kenny Corupe viste at de kunne svare kjapt med å utligne.

I det sjette minuttet av perioden scoret så Ryan MacMurchy for vertene mens de hadde en spiller mindre på isen. 33 sekunder senere hadde Lørenskog fått orden på overtallspillet sitt. Mats Frøshaug sørget for balanse i målprotokollen på nytt.

Se kampfakta fra NM-sluttspillets tredje finale her!

Men de mange målene i andre periode stoppet ikke der. Etter 12.29 minutters spill ga Stian Høygård Oilers ledelsen for tredje gang da Lørenskog hadde Joacim Sundelius sittende i utvisningsboksen.

Under minuttet senere hadde Martin Laumann Ylven sørget for 4-4 og Lørenskogs tredje kjappe utligning i kampens midtperiode. Det sluttet heller ikke der. En nytt mål i power play fra Strandfeldt, og MacMurchys andre fulltreffer i undertall, gjorde at det sto 6-4 etter 40 minutter.

- Ryan MacMurchy har vært helt fantastisk for oss både i overtall og undertall. Han har noe helt særegent, fastslår Ruben Smith om den målhungrige canadiske lagkameraten.

Fire mål med færre spillere
Sluttperioden ble ikke like målrik. Superveteran Tommy Jakobsen var mannen som først scoret da det var bare litt over fem minutter igjen av oppgjøret.

Lørenskog tok ut målvakt Jürgen Penker. MacMurchy ble utvist for tripping med halvannet minutt igjen, og bortelaget kunne spille med to utespillere mer.

I forrige NM-finale lyktes taktikken med å ta ut Penker for Lørenskog. Denne gangen gikk det fullstendig galt. Backene Juha Kaunismäki og Eirik Grafsrønningen scoret begge for Stavanger i det tomme målet.

Dermed har grunnspillvinneren fra Rogaland overtaket i best-av-sju-serien som avgjør hvilket lag som vinner NM-tittelen.

- Vi får ta med oss vinnerviljen og gløden vi har vist i de to siste kampene. Lørenskog får altfor stor fart i spillet sitt når de kommer gjennom midtsonen og det må vi gjøre noe med. Men vi skal fortsette å nyte at vi spiller godt framover. Samtidig er det bra at vi har noe å ta tak i også til neste kamp, sier Smith til Nettavisen.

Neste finalekamp spilles i Lørenskog ishall 2. påskedag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere