RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har aldri sett Edvald så fortvilet

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen synes synd på 26-åringen etter sur andreplass.

300 meter før mål var Edvald Boasson Hagen nødt til å åpne spurten selv – i motvind. Han distanserte de fleste konkurrentene sine, men kunne lite gjøre med angrepet fra Bauke Mollema helt ute til høyre.

Les også: - Det er ekstra surt når man er så overlegen

Det var en vueltaetappe Boasson Hagen skulle vinne, og visste det selv. Derfor var han også svært skuffet ved målgang.

- Jeg har aldri sett Edvald så fortvilet etter målgang noensinne. Han var skikkelig oppgitt over at han ikke fikk spurte for etappeseieren han ønsket seg, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Ga beskjed om utsatt parti
Eresfjordingen er en del av kartleggingsteamet til Sky nede i Spania. Det betyr at han er en av dem som kjører igjennom løypen og melder fra om farlige, krevende og viktige passasjer rytterne møter underveis.

Rapporten til sportsdirektør Michael Ljungqvist gikk blant annet ut på at man måtte være oppmerksomme på et parti som var utsatt for sidevind snaue tre mil fra målgang i Burgos.

Sky plasserte da også troppene i fremre del av hovedfeltet, men det var kun Boasson Hagen og Xabier Zandio som kom med blant de 34 rytterne i første gruppe, da Saxo Tinkoff-Bank sprengte feltet i sidevinden.

- Det var for dårlig av oss med kun to mann i den gruppen. Laget lå langt framme, men åpenbart ikke langt nok da Saxo Bank skrudde opp farten. Vi manglet en mann mot slutten der, innrømmer Arvesen.

Kurt: - For dårlig av oss
Med en ekstra hjelper – eller hjelp fra noen av de andre lagene – kunne man nøytralisert Mollemas angrep. Nå endte det i stedet med en sur andreplass for Boasson Hagen, og fortsatt står han uten etappeseieren han kom til Spania for å innkassere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi mangler en seier. Eller to, eller tre, sier Arvesen og tenker blant annet på den 12. etappen da Philippe Gilbert snøt nordmannen for seieren.

Ser man litt større på det, er det viktigere at rudsbygdingen er i rute foran det som skal skje i Firenze den 29. september.

Perfekt VM-opplading
Arvesen har selv benyttet seg av Spania rundt som VM-oppkjøring i både 2006 og 2009. Det ga ham de to beste mesterskapene for eget vedkommende.

- Men Edvald er flinkere til å trene enn meg, da, skyter han inn.

- Selv om det ikke er ideelt å brekke skulderen, hvordan tror du denne oppkjøringen slår ut for Edvald i VM?

- Når ulykken først er ute, er man nødt til å tilpasse seg og få det beste ut av situasjonen. Dette er en bedre oppkjøring for ham til Firenze, enn det hadde vært å kjøre seg helt ned i Tour de France. Men når det er sagt er selvsagt touren et viktigere ritt for Edvald og Team Sky.

Vil ikke ta Edvald ut av vueltaen
At 26-åringen har vært svært aktiv både i avslutningen og i iveren etter å komme seg i brudd, er svært positive tegn sett med norske øyne.

Arvesen forteller at man ikke sett nødvendigheten av å ta Boasson Hagen ut av rittet foran de siste etappene.

- Vi ser jo at mange av de andre favorittene foran VM gjør det, men så lenge Edvald har overskudd og kjører bra, ser vi ingen grunn til det. Han skal spare krefter på dagens etappe, og så er det kanskje en mulighet til å gå i brudd fredag. Deretter venter den knallharde etappen over Angliru og den siste etappen til Madrid. Det er ganske stort å kjempe om seieren der og.

- Hva tror du sjansene til Edvald i Firenze-VM?

- Han er absolutt i rute, og er så god som han kan være foran det mesterskapet. Alt avhenger likevel av hvordan det kjøres den dagen. Det er rytterne som gjør løpet. Vi får flere svar når startlistene foreligger. Da vet vi mer om hvordan Storbritannia og Spania legger opp taktikken. Det bør bli en god blanding av endagsryttere og gode klatrere i toppen av det rittet, avslutter Arvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere