RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har alltid mistenkt Mayo

(Scanpix)
Sist oppdatert:
TV 2-ekspert Johan Kaggestad er langt fra overrasket over sykkelsportens siste skamplett.

Mandag mottok sykkelsporten nok et slag mot styret. Spanske Iban Mayo, folkehelt i hjemlandet, testet positivt for bruk av bloddoping 24. juli - på hviledagen av årets Tour de France.

LES: Ny dopskandale rammer sykkelsporten

- Bærer preg av juks
TV 2-ekspert Johan Kaggestad er ikke det spor overrasket.

- Dette kommer ikke som noen overraskelse på meg. Mayo er en rytter jeg alltid har hatt mistanke til. Han har ikke sett veldig ren ut, sier Kaggestad til Nettavisen.

Utholdenhetseksperten la først merke til den vesle muskelmannen under sykkelrittet Dauphiné Libéré i 2003, og har ikke følt seg trygg på klatrekongen siden.

- Prestasjonene hans bærer preg av juks.

- Over tid?

- Ja, over tid. Hans innsats under Dauphiné Libéré er noe av det råeste jeg har sett av en syklist. Den lille mannen fikk Lance Armstrong til å se ut som en mygg. Da begynte jeg å lure, sier Kaggestad, som nok en gang registrerer at antidopingarbeidet fungerer etter planen.

Systematisk misbruk
- Det er selvsagt bra at de blir tatt. Slike stoffer gir uante forbedringer. All ære til antidopingarbeidet og til WADA som knakk bloddoping-koden. Dette er ting som har foregått systematisk siden 1970-tallet, minner TV 2-eksperten om.

Og da snakker vi ikke bare om sykkel.

- Langrenn og friidrett har vært like jævlig. Det foregår opprullinger av tidligere storløpere nedover kontinentet som opplagt har dopet seg på EPO, fremholder Kaggestad.

Mayos siste skamplett gjør uansett livet - om mulig - enda mørkere for sykkelsporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere