RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har åpenbart ikke nådd fram til Suarez

Foto: Getty Images/All Over Press
Selv spillerforeningen går hardt ut mot Luis Suarez etter skandalen på Old Trafford.

- Han er en skam og bør aldri få spille for Liverpool igjen, sa Manchester Uniteds manager, sir Alex Ferguson, om Luis Suarez etter at uruguayaneren nektet å håndhilse på Patrice Evra før lørdagens storkamp.

Suarez ble som kjent dømt for rasistisk hets av Evra tidligere i sesongen og kom nylig tilbake i laget etter sin karantene på åtte kamper.

Da Suarez nektet å hilse på Evra, nektet Rio Ferdinand å hilse på Suarez. Og i pausen måtte politiet angivelig skille Suarez og Evra for å hindre at det skulle oppstå slåsskamp.

Etter kampen provoserte Evra ved å feire 2-1-seieren rett foran Suarez.

- Svært skuffende
- Det var definitivt ikke fotballens fineste øyeblikk. Vi hadde selvsagt håpet at det ville bli håndhilst på en skikkelig måte, så vi kunne fått satt en strek for dette. Alle vet hva som har skjedd. Måten han nektet på, gjorde også situasjonen verre. Det er svært skuffende og opprørende, sier leder Gordon Taylor i den engelske spillerforeningen til Sky Sports.

Taylor er tydelig på at dette er ødeleggende i kampen mot rasisme.

- Dette er noe vi ikke har råd til å ignorere hvis vi skal lykkes i kampen mot rasisme i fotball. Dette er en stor spiller i en stor klubb, så vi må sette oss rundt bordet sammen med FA og managerne og få sprøytet litt bedre luft inn i denne situasjonen, legger han til.

- Hva synes du om Fergusons uttalelse om at han aldri bør få spille for Liverpool igjen?

- Det er en stor rivalisering mellom Manchester United og Liverpool og sir Alex har rett til å ha sitt syn. Jeg tror det har vært stor grad av bekymring for hvordan dette påvirker Liverpool. Liverpool har vært en av de klubbene som alltid har støttet våre program mot rasisme og for sosial ansvarlighet. Fra dette standpunktet er det trist å se reaksjonene etter at det kom en skyldig dom, som de valgte å ikke anke, men som de åpenbart er misfornøyde med, til tross for at den kom fra et uavhengig tribunal.

Forstår Ferdinand
Taylor er opptatt av at fotballen skal bruke all den oppmerksomheten den får til å bekjempe rasisme.

- Fotballen er nødt til å sette et godt eksempel for den neste generasjonen og for samfunnet som helhet. For øyeblikket gjør den åpenbart ikke det.

- Kunne dere ha snakket med spillerne på forhånd og unngått dette?

- Ja, men vi gikk ut offentlig med vårt syn og snakket med relevante mennesker og fikk inntrykk av at det faktisk ville bli en håndhilsing på en ordentlig måte, og at vi kunne satt en strek for dette.

- Hva tenker du om at Ferdinand nektet å hilse på Suarez?

- Alle disse spillerne er mine medlemmer og det er solidaritet blant dem. Du kan forstå at han viser solidaritet med sin lagkamerat, sier Taylor til Sky Sports.

Han innser at hendelsene på Old Trafford må tas opp av både spillerforeningen, fotballforbundet, ligaen og klubbene.

- Vi kan ikke bare ignorere dette. Spillere kommer hit fra andre land. Vi har vår egen kultur, våre egne lover og regler. Dette er våre lover. Vi må håndtere dette. Jeg hadde håpet at dette budskapet skulle nå fram til Luis Suarez, men det har det åpenbart ikke gjort.

- Hvor står respekt-kampanjen deres nå?

- Den er svertet. Du kan si at den er knust, men vi må bygge den opp igjen. Ingen har sagt at kampen mot rasisme skulle bli enkel. Dette landet er veldig flerkulturelt og har lover om like muligheter. Hvis vi ikke er forsiktige, kan rasisme splitte folk og fotballklubber. Det er det siste vi ønsker. Vi ønsker at fotballen skal forene folk, ikke splitte, men for øyeblikket er det dessverre det som skjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere