*Nettavisen* Sport.

- Har Barcelona glemt Øvrebø?

Foto: (Reuters/Scanpix)

En sint Jose Mourinho går i strupen på Barcelona.

21.04.10 10:27

INTER-BARCELONA 3-1:

Det måtte noe spesielt til for å stanse verdens beste lag og verdens beste spiller.

Men Inter-trener Jose Mourinho er nettopp det - noe spesielt. Portugiserens taktikk kneblet Lionel Messi, og ga italienerne en fortjent 3-1-seier i den første av to oppgjør mellom de to lagene i Mesterliga-semifinalen.

Les også: Det virkelige geniet

Det var Barcelona lite fornøyd med.

- Dommeren var dårlig, sa Barcelonas Pedro etterpå.

- Tapte mot et bedre lag
Men sutringen og oppførselen til Barcelonas spillere likte Mourinho dårlig, og han gikk rett i strupen på spanjolene da han møtte pressen etter kampen.

- Etter kampen så jeg ting i spillertunnelen som viser hva jeg må være klar for neste uke. Barcelona-spillerne forsøkte å påvirke dommeren, sa Mourinho da.

- Min eneste kommentar til det er at de må ha dårlig hukommelse. Hvem var det som gikk til finalen i fjor bare på grunn av en historisk dårlig dommerprestasjon av (norske Tom Henning) Øvrebø mot «mine» Chelsea-spillere?

- Hvorfor kan ikke Barcelona oppføre seg som mestere? Hvorfor kan de ikke akseptere at de tapte mot et lag som spilte bedre? Vi spilte en veldig, veldig bra kamp. Det var bare så synd at vi slapp inn ett mål. Vi visste nøyaktig hva vi skulle gjøre og hva vi ikke skulle gjøre. Og den ene gangen vi ikke gjorde det - den ene gangen vi mistet ballen på vår tredel av banen - da ble vi straffet for det.

- Kan tape 10-0...
Han maner imidlertid til nøkternhet den neste uka.

- Det er ikke lett å slå Barcelona. Det er ikke lett å score mot dem. Det er ikke lett å unngå baklengs. Men vi vant. Vi vant fortjent. Og på forhånd så er dette et resultat vi ville vært fornøyd med. Men det er langt frem til finalen. Vi skal møte et lag som ekstremt gode på hjemmebane. Vi kan tape 10-0 i Barcelona. Men uansett har dette laget nå vunnet seks strake Mesterliga-kamper. Og hvis dette laget ikke vinner tittelen i år, så vil de vinne den en av de neste årene.

- Inter har nemlig gått fra å være et lite Mesterliga-lag til å bli et lag som fortjent slår Barcelona og kan gå til topps allerede i år. Derfor fortjener disse spillerne all mulig hyllest, sier han.

Han var imidlertid ikke fornøyd med Mario Balotelli. Problembarnet kastet tirsdag kveld drakta si i bakken i et anfall av sinne.

- Jeg har vært her siden 2008. Jeg forsøker å tenke tilbake på alle ganger jeg har forsøkt å utvikle et stort talent. Det har jeg forsøkt tusenvis av ganger. Så skjer dette stygge i en Mesterliga-semifinale - den nest viktigste kampen som mulig er i klubbfotballen, sa han hoderystende om sin egen spiller.

Inter spiller returkampen borte mot Barcelona neste onsdag.

Før det skal imidlertid en finalemotstander kåret. Onsdag spiller tyske Bayern München hjemme mot franske Lyon. Så møtes de to lagene til returkamp i Frankrike neste tirsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.