- Har føltes helt for jævlig

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Men etter brassemålet mot Godset er Daniel Nannskog tilbake i toppscorerdiskusjonen.

28.09.09 08:34

STABÆK-STRØMSGODSET 3-1:

FORNEBU (Nettavisen): Daniel Nannskog, 35 år. Toppscorer i Tippeligaen i 2006 og 2008, andreplass i 2008. 54 mål på 78 kamper før årets sesong. Men før søndagens kamp sto målkongen bare med én scoring siden begynnelsen av juli, og Nannskog har ingen problemer med å oppsummere fotballåret 2009.

- Det har føltes helt for jævlig, som om jeg har vært blant de spillerne som har scoret minst mål i Tippeligaen.

Venter på ketsjupeffekten
Det har han så definitivt ikke. Med sine to scoringer mot Strømsgodset ligger han på en fjerdeplass på toppscorerlista med sine fire nettkjenninger, bare fire mål bak ledende Rade Prica. Og selv om han ikke vil innrømme det, tanken på å bli toppscorer i den øverste divisjonen for tredje gang er ikke helt fremmed.

- Jeg har i år ikke hatt den ketsjupeffekten jeg har brukt å ha tidligere. Får jeg den i en av de siste kampene, så ..., sier Nannskog til Nettavisen, og drar fram sitt bredeste glis.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Herjer under høstjakta
Statistikken er i alle fall på svenskens side. I 2006 hadde han tre scoringer mot Molde i nest siste serierunde, i 2007 scoret han fire mot Tromsø i runden før slutt, mens i fjor ble det fire mot Strømsgodset noen runder før slutt.

I år måtte han nøye seg med to, begge av typen som vil bli snakket om i ettertid:

Først da han på spektakulært vis brassesparket inn ledermålet etter en fin Stabæk-opprulling mot slutten av førsteomgangen. Så da han ble presentert en gavepakke av Godset-keeper Lars Ivar Moldskred, og enkelt trillet inn 3-1 fra kloss hold.

- Den går inn i historien som en keepertabbe, sa drammensernes sisteskanse tørt etterpå, mens Daniel Nannskog mest syntes synd på Strømsgodsets målvakt.

- Det er ikke morsomt å gjøre sånne feil, eller å score på dem. Han er en fin gutt, og jeg vet akkurat hvordan det føles, det er det samme når jeg bommer på åpent mål.

Brassekongen
Langt morsommere syntes Nannskog det var med sitt første. Han har ikke lyktes siden han scoret mot Sogndal i Adeccoligaen i 2006. Siden har han prøvd mange ganger – og lyktes også i en treningskamp mot Lillestrøm i fjor – men i Tippeligaen har brasseforsøkene blitt stoppet gang på gang.

- Jeg trente mye på de der da jeg var yngre, og sto mye sammen med kompiser ute på løkka der vi bodde, og forsøkte gang på gang.

- Da brukte de ofte å gå inn, og det var deilig at det endelig lyktes også her.

Optimistisk Deila
Deilig var søndagen så definitivt ikke for Strømsgodset, som var fullt på høyde med sine blåkledte motstandere. Men mål har en pussig tendens til å avgjøre fotballkamper, og foran kassa var Stabæk det beste laget – Strømsgodset misset sågar på et straffespark i andreomgangen.

- Det er individuelle feil som avgjør kampen i dag. Men spillet er bra, og jeg er meget optimistisk foran Bodø/Glimt-kampen til helga, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila.

PS! Jon Inge Høiland ble utvist da Strømsgodset fikk sin straffe, og må stå over Fredrikstad-kampen neste helg. – Jeg mener han sparket i foten min, og trodde jeg skulle få frispark, men jeg har ikke sett episoden i etterkant, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.