*Nettavisen* Sport.

- Har gått fra å være konger til idioter

Foto: David Rogers / Getty / All Over Press

Ståle Solbakken vet han trenger en seier.

27.11.12 14:13

Ståle Solbakken fikk en grei start på karrieren som manager i Wolverhampton, men den siste tiden har det gått trått for klubben.

Solbakken og hans menn har spilt åtte kamper uten seier før møtet med Milwall hjemme på Molineux tirsdag kveld. Ulveklubben ligger på en skuffende 17.-plass i The Championship etter 18 runder. Opp til nettopp Milwall på playoffplass er det imidlertid bare sju poeng. Dermed er tirsdagskampen ekstra viktig.

- Fra konger til idioter
Solbakken trenger også en seier for at ikke presset mot ham skal øke ytterligere. Nordmannen er smertelig klar over dette.

- Denne sesongen har vi allerede vært gjennom alle faser. Vi fikk en treg start, kom tilbake og var konger i Wolverhampton, mens vi nå er idioter, sier han til Express and Star.

- Men vi har fortsatt alle muligheter til å komme oss ut av denne tøffe situasjonen, legger manageren til.

Solbakken mener det nå er viktig at alle i den tradisjonsrike klubben drar i samme retning. Han mener også spillerne må gå i seg selv.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er viktig at vi står sammen. Det er ingen enkel løsning på dette problemet. Vi må se oss selv i speilet å gjøre det som skal til, sier Solbakken.

- Enkle løsninger
Solbakken sier videre at han ikke har vært fornøyd med spillernes innsats den siste tiden, og at flere for eksempel har valgt for enkle løsninger i pasningsspillet.

- Uansett om vi spiller bra eller dårlig mot Milwall, så handler dette om å gå til hver kamp med mot. Vi har opplevd litt frustrasjon, og noen spillere har tatt den enkle utveien.

- Det er naturlig at slik kan skje, og vi så det de 20-25 siste minuttene mot Nottingham Forest lørdag. Vi må forsikre oss om at det ikke skjer igjen, sier Solbakken.

Wolverhampton har slitt med store skadeproblemer denne sesongen, og Solbakken har ni mann ute før møtet med Milwall. I tillegg er Karl Henry utestengt.

- De fire utespillerne som satt på benken lørdag har spilt færre enn ti kamper til sammen. Det er ikke bare å sette dem inn på laget og si: «Løs problemet», sier Solbakken.

Berg på onsdag
- Setter vi dem inn én og en, funker det bra. Setter vi inn fire-fem samtidig, er ikke det mye hjelp, sier nordmannen.

Det er walisiske Cardiff som topper The Championship så langt. Klubben har sanket 37 poeng fra 18 kamper.

Henning Bergs Blackburn ligger på en niendeplass i den nest øverste divisjonen. Berg og hans menn møter Bolton hjemme på Ewood Park onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.