RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har gått på autopilot

(FOTO: ALEKSANDAR DJOROVIC/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ardian Gashi innrømmer at stemningen ikke er på topp i Vålerenga-leiren. Likevel lover han Rosenborg juling.

VALLE (TV 2 Nettavisen): - Det har gått på autopilot i det siste, sier Ardian Gashi.

Vålerengas midtbanekriger har for lengst fått tilbake førekortet han mistet etter råkjøring, men reiser fortsatt kollektivt til og fra trening, fra Nykrike i Vestfold til Valle på Oslo Øst. Dagen før kampen mot Rosenborg tar TV 2 Nettavisen t-banen sammen med Gashi ned til Oslo S etter treningen.

Se RBK-VIF på FXTV lørdag kl 19.00!

Og den østlandsbaserte trønderen fra Kosovo legger ikke skjul på at han ser fram mot en kampfri uke etter bataljen mot RBK lørdag kveld.

- Det har gått i ett med to kamper i uka lenge nå. Jeg føler at det har gått litt på autopilot for hele klubben i det siste. Nå trenger vi et avbrekk for å kunne heve blikket litt, sier 25-åringen.

Drømmen brast
Det er lett å skjønne hva han mener. For autopiloten har ikke akkurat styrt Vålerenga mot suksess. Det er blitt to strake tap i serien – og exit fra Champions League allerede i andre kvalifiseringsrunde.

- Det var fryktelig synd at vi ikke klarte å kvalifisere oss for Champions League. Det er den store drømmen å spille der. Men jeg er helt sikker på at sjansen byr seg igjen. Vålerenga har nådd toppen i norsk fotball for å bli der, konstaterer Gashi.

Han tror klubben kommer til å heve seg allerede i høst.

- Dumt å snakke om gull
- Det blir bare dumt å snakke om gull, men jeg er overbevist om at vi klarer en hederlig plassering.

- Medalje? Royal League?

- Noe sånt.

- Kjetil Rekdal hevder at dere ikke er slitne. Kan du bekrefte det?

- Ja, fysisk er vi ikke slitne. Kampen mot Boleslav onsdag viste at vi har masse energi. Men det handler like mye om det mentale. Som sagt skal det bli godt med en uke uten kamp.

- Hvordan er stemningen i klubben?

- Den er selvfølgelig ikke helt på topp. Det vil bety veldig mye å avslutte den hektiske perioden med en seier mot Rosenborg. Jeg tror vi kommer til å være det beste laget på Lerkendal.

Greit med endringer
- Kjetil Rekdal gjør igjen rokeringer i startellevern. Du har vært kritisk til det tidligere. Hva tenker du denne gangen?

- Noen ganger er det nødvendig å gjøre endringer. Nå har det værte et tett kampprogram, og da kan det være greit å få inn friske bein. Ofte er det meg han dytter ut av laget i slike situasjoner, men det ser jo ikke ut til å skje denne gangen.

- Alexander Mathisen fra start – hva tror du om det?

- Hvis han spiller, så er jeg helt sikker på at det kommer til å gå veldig bra. Han er et kjempetalent og den av oss som har aller best utholdenhet.

- Når flytter du hjem til Trøndelag og ikler deg Rosenborg-drakt?

- Det skjer aldri det, vet du ¿

Sier Ardian Gashi – og smiler med hele ansiktet.

Lørdag spiller han i hvert fall på Lerkendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere