*Nettavisen* Sport.

- Har ikke gitt opp NHL-spill

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Steffen Søberg overrasket mange da han reiste hjem fra Washington. Nå er han klar for Vålerenga.

17.04.12 18:18

Unggutten Steffen Søberg (18) har signert en fireårskontrakt med Vålerenga, og erstatter canadiske Patrick DesRochers som førstekeeper, melder Vålerenga på sine egne hjemmesider.

- Jeg er fornøyd, og tror dette er et riktig steg i karrieren. Vålerenga er en toppklubb, som alltid kjemper om gull, og det blir en ny erfaring for meg, sier Søberg til Nettavisen.

Søberg er et velkjent navn i norsk hockey, og den lovende keeperen ble i fjor draftet av Washington Capitals.

I USA spilte han mest for Capitals' farmerlag Swift Current Broncos i Western Hockey League, men valgte å avbryte USA-karrieren og reiste hjem til spill i Manglerud Star denne sesongen.

Ikke gitt opp NHL
Nå er altså Vålerenga neste kapittel i Søbergs hockeyliv. Han angrer ikke på at han valgte å avbryte kontrakten med Washington Capitals.

- Jeg angrer ikke. Jeg føler jeg hadde en grei sesong i Manglerud i år, og har utviklet meg greit. Jeg tror ikke jeg hadde utviklet meg mer i USA, sier han.

- Har du gitt opp en NHL-karriere?

- Jeg har ikke gitt opp NHL-spill, og det er fortsatt en drøm for meg. Jeg tror jeg får nytte av å spille seniorkamper i Norge, med trygge omgivelser rundt meg. Jeg var ikke klar for å dra hjemmefra, og i Vålerenga er jeg nærme venner og familie. Jeg tror jeg utvikler meg minst like mye her som jeg hadde gjort som tredjekeeper i for eksempel Sverige, sier han.

Han skal erstatte Vålerengas førstekeeper Patrick DesRochers, men bryr seg ikke om presset det medfører.

- Jeg tenker ikke så mye på det, jeg må bare gjøre mitt beste, sier han.

- Gjort grundig research
Vålerenga-trener Espen Knutsen er fornøyd med å ha en ny keeper på plass.

- Vi får en ung, norsk keeper, som attpåtil er oslogutt. Vi har gjort en grundig research, og fulgt Steffen over lengre tid, og ser en meget god keeper med et enda større potensiale, sier Knutsen til Vålerengas hjemmesider.

Han frykter ikke at presset på 18 år gamle Søberg skal bli for stort.

- Nei, dagens keepere har en annen stil enn før. Det viser seg at unge, urutinerte keepere kommer inn og gjør en kjempejobb i mange klubber. Da jeg var i Djurgården kom plutselig juniorkeeperen Michael Tellquist opp og danka ut førstekeeper Tommy Söderström. Vi tok SM-guld, og Tellquist ble proff i NHL. Det jeg har sett av Steffen har overbevist meg, sier VIF-sjefen.

PS: Også Lørenskog jobber med å gjøre stallen best mulig før neste sesong. James Sixsmith, som kanskje har vært Lørenskogs beste spiller i år, forlenger kontrakten med to år. Det samme gjør Peter Messa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.