RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke gitt opp Royal League

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Nei, jeg har ikke gitt opp Royal League og det gjør jeg ikke heller før jeg ser at det er umulig å få nok poeng. Men det ser ikke lyst ut, medgir Brann-trener Mons Ivar Mjelde på flyet hjem fra Bodø etter nok et forsmedelig og ganske så unødvendig tap.

BODØ/OSLO (ibergen.no): Ostringen innser at han og klubbledelsen i Brann står fryktelig nær ved å måtte justere sitt mål om å skape et etablert topplag som år etter år skal ligge på en av de fire første plassene i Tippeligaen.

Når Mjelde nå sikter inn på Royal League som mål, så er det altså i visshet om at løpet om medaljene i årets serie er kjørt. Ikke siden hans første sesong - i 2003 - har Brann kun tatt to poeng på fem kamper. Laget spiller uten noen form for selvtillit, spillerne virker redde for å ta imot ballen, og når de får den er støttepasningen fryktelig nær å ty til. Til tider ville det vært mer spennende å se på det gamle prøvebildet.

Kvartfinalen viktigst
Enda verre: Foran ligger tre kamper som kan sende Brann inn i den reneste Rosenborg-spiralen. Først kommer sesongens hittil viktigste kamp, kvartfinalen mot Vålerenga i Oslo. Med den går siste mulighet til å vinne noe, medgir Mjelde.

- Det er ingen tvil. Av de tre neste kampene er det den desidert viktigste.

Torsdagen etter skal en prøve å mobilisere mot det sterkt kjempende Allianssi i UEFA-cup i Finland, før det er Fredrikstad og gjensynet med Raymond Kvisvik som står for tur. Deretter er det ro og hvile helt fram til 11. september.

- Vi skal bruke denne perioden godt. Vi håper å få trent skikkelig. Med mange nok spillere friske til at det blir kvalitet. Jeg har tro på at når Martin, Trond (Ludvigsen) og Cato er tilbake vil laget løfte seg. Vi er nødt til å se bak resultatene. Enhver kan se at de som bidro mest i vår ikke er her nå.

Når han sier det høres det ikke ut som en unnskyldning, det er ment som en forklaring.

- Hvor mange flere tap tåler du før det blir stilt spørsmål ved din rolle?

- Dette er ikke noe sololøp. Vi er et helt team og vi vurderer og evaluerer hele tiden. Det vil klubben også gjøre, og om fremtiden skal være med eller uten meg er det ikke opp til meg å avgjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere