RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke ord for bitterheten

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Bitterhet hos italienske Acqua & Sapone, glede hos tyske Team NetApp.

Hver gang det skal velges ut såkalte Wild Cards til store sykkelritt blir det bråk. Det er alltid noen som føler seg utelatt og det er alltid noen som overrasker med invitasjon.

Denne gangen ble det tyske Team NetApp som sto for overraskelsen. Laget er nok relativt ukjent for nordmenn flest, men de vil bli å finne i Glava Tour – parallelt med giroen.

- Jeg ble nesten målløs da jeg fikk nyheten. Selv om vi presenterte oss selv selvsikkert da vi søkte, visste vi også at vi bare var en outsider. Nå føles dette som sesongens første seier. Det er en glimrende bekreftelse for oss, sier lagets manager Ralph Denk.

Laget ble opprettet til 2010-sesongen og kjørte da på kontinentalnivå. Altså på samme nivå som de norske UCI-lagene, som Joker Merida og Plussbank BMC.

I 2011 tok de steget opp til prokontinental-nivå og hadde en fin sesong. Selv om det kun ble én UCI-seier hadde de flere gode resultater, spesielt med tsjekkiske Leopold König. 24-åringen ble nummer to i Østerrike rundt, tre i Tour de l’Ain og fem i Tour of Britain.

- Vi tror at Leo fremdeles ikke har nådd sitt potensial og at han kan komme topp 20 i giroen, lyder det fra manager Denk.

- Jeg har ikke ord for hvor bitter jeg er
Mens NetApp jubler for invitasjonen, er stemningen hos det italienske laget Acqua & Sapone en helt annen.

Laget huser blant annet 2007-vinner av giroen, Danilo Di Luca og 2011-vinneren av klatretrøyen, Stefano Garzelli. Sistnevnte vant også rittet tilbake i 2000.

- Jeg har ikke ord for hvor bitter jeg er, lyder det fra lagets eier, Palmiro Masciarelli, til cicloweb.it.

- Vi var ikke sikret plass, men vi hadde ikke forventet et slikt resultat.

Det er naturlig å trekke den slutning at NetApp kom med på bekostning av det italienske laget. Karismatiske Masciarelli vil ikke kommentere noe rundt invitasjonen av de andre lagene.

- Jeg vil ikke snakke om lagene som er invitert i vårt sted. Jeg vil bare si at vi gjør mye for Italia og sponsoren. Vi oppdager at vi ikke har noen rettigheter i retur. Det er bitterhet fra min side. Vi har flotte ryttere og ansatte. Jeg har ikke ord.

Ungt og Italiensk
Det irskregistrerte, men italienskbaserte, Colnago-laget sikret seg invitasjon til alle de viktige rittene i porteføljen til RCS Sports. Det er første gang siden 2008. Da var laget kjent som CSF – Navigare, og ble rammet av to dopingskandaler.

Maxi Richeze ble kastet ut av giroen rett før lagtempoen, mens Emanuele Sella ble tatt i doping i august, etter å ha vunnet tre etapper og klatretrøyen. Han dro samtidig med seg lagkamerat Matto Priamo i sluket. Sistnevnte vant én etappe.

Siden den gangen har laget ryddet opp i egne rekker og har satset utelukkende italiensk. Og ungt. Laget huser noen av Italias mest lovende syklister, for eksempel Enrico Battaglin og Sacha Modolo.

Det er tydelig at den klare profilen har båret frukter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere