Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke til hensikt å gi meg

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ola Haldorsen har fått den verst tenkelige starten på karrieren som eliteserietrener. - Men jeg har ikke til hensikt å gi meg, lover han. Søndag tar poengløse Glimt imot Ham-Kam.

Bodø/Glimt deler jumboplassen i eliteserien med Molde. Glimt har riktignok bedre målforskjell, men står med null poeng i protokollen. Dermed har nordlendingene fått den starten mange av ekspertene fryktet, og som Ola Haldorsen for alt i verden ville unngå da han takket ja til jobben som trener på Aspmyra.

Skal sjefe
Men den ferske topptreneren henger ikke med hodet av den grunn. 40-åringen er tvert imot på offensiven før søndagens hjemmekamp mot Ham-Kam.

- Det blir nok en tøff kamp. Ham-Kam er robuste og står på i 90 minutter, men vi skal ta tak. Vi skal sjefe hjemme på Aspmyra, lover Haldorsen.

I forrige hjemmekamp skulle Bodø/Glimt etter planen også være sjefer i eget hus. Men til tross for at vertene var fullt på høyde, og vel så det, med Rosenborg, endte det med ettmålstap. Som det gjorde i bortemøtet med Viking i seriepremieren, og i forrige helgs kamp mot Odd i Skien.

Kan prege spillerne
- Fasiten er tre kamper og tre ettmålstap. Men vi var gode i de to første kampene, før vi fikk en nedtur mot Odd. Nå må vi løfte oss igjen, sier Haldorsen.

- Vi passer på å ikke henge oss opp i tabellen, men skjønner selvsagt at det over tid ikke er gunstig med tap på tap. Og jeg skal ikke under en stol at det etter hvert nok kan prege spillerne. Derfor er det viktig for oss å komme i gang nå. Få troen tilbake.

- Er dere i ferd med å miste motet?

- Nei, det å snu en negativ trend kan vi her i Bodø. Vi har definitivt ikke mistet motet. Vi er en veldig oppegående gjeng, og har tro på at vi skal klare dette.

- Er det ekstra vanskelig å takle dette som helt fersk eliteserietrener?

- Det er nok tøft uansett, enten man er fersk eller ikke. Men som fersking er nok utfordringen enda større, sier den tidligere backkjempen.

- Kjempegøy
Men tøft eller ikke - Haldorsen stortrives i jobben som topptrener, og har på ingen som helst måte tenke på en snarlig exit fra Aspmyra.

- Jeg synes det er kjempegøy å jobbe som Glimt-trener, og har ikke til hensikt å gi meg. Jeg har vært med i dette gamet så lenge at jeg vet hvor skoen trykker.

Søndag må Ola Haldorsen nok en gang unnvære Per Ivar Steinbakk, mens Stig Johansen, som har slitt med en tåskade, er med i troppen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!