RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke vært kjørt slalåm her siden 2005

Foto: Franck Fife / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Derfor er de norske gutta svært spente på traseen i Bormio.

Alpinsjef Håvard Tjørhom tenker offensivt og satser på at alle de fem slalåmkjørerne han stiller med i Bormio mandag skal klare å nå finaleomgangen.

- Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen har vist veldig bra takter i det siste. For dem bør målsettingen være en plass blant de ti beste. For de tre andre mener jeg det må være lov å håpe på plasser i finaleomgangen, sier Tjørhom til NTB.

Ved siden av Kristoffersen, som allerede har en tredjeplass i slalåmverdenscupen i år, og Haugen, stiller Norge med Sebastian Solevåg, Jonathan Nordbotten og Truls Johansen i verdenscuprennet i Bormio.

- Det har ikke vært kjørt slalåm i denne traseen siden VM i 2005, så vi er spente på hvordan det vil bli. Det er ingen kjempebratt trasé gutta blir sluppet ut i, men det er et par flate partier som blir viktige. Det gjelder å ha en god plan for hvordan man skal få med seg god fart over de flate partiene, sier Tjørhom.

God kapasitet
Han sier at de slalåmkjørerne han stiller med i Bormio mandag alle har god kapasitet. Å håpe på at alle skal kunne nå finaleomgangen, altså å være blant de 30 beste etter første omgang, er derfor en realistisk målsetting, mener alpinsjefen.

- Jonathan Nordbotten har startnummer like bak de 30 beste. Han bør kunne dra fordel av det. Når det gjelder Truls Johansen, har han vist i europacupen at han kan kjøre veldig bra, men foreløpig mangler han litt stabilitet.

- De tre andre, Kristoffersen, Haugen og Solevåg, er alle uttatt til OL. De har god kapasitet, mener Tjørhom.

- Jeg kan i alle fall love at slalåmgutta er offensive, selv om de også er litt spente på å kjøre i denne traseen som er ny for dem, sier alpinsjefen.

Adelboden neste
I utgangspunktet kommer de samme teknikerne til å kjøre rennene i Adelboden kommende helg. Ved siden av de fem slalåmkjørerne fra Bormio mandag, kommer også Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde til å stille der med slalåm og storslalåm på programmet.

- Fra rennene i Adelboden kommer det til å gå i ett fram til OL, men noen få dager med trening blir det mulig å legge inn innimellom. Derfor har det vært viktig for oss å legge inn så mange treningsdager som mulig nå.

- Slalåmlaget har trent i østerrikske Reiteralm siden 29. desember, mens Jansrud og Svindal er i Pagamella her i Nord-Italia og får noen fine treningsdager nå, forteller Tjørhom.

Både han og det norske alpinlaget fikk en fantastisk avslutning på det gamle året med Svindals utforseier i verdenscuprennet i Bormio i romjulen. Nå er håpet at starten på OL-året 2014 skal bli minst like bra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere