*Nettavisen* Sport.

- Har ingen økonomiske behov

Det er ikke pengene som gjør at Henning Berg fortsetter som Lyn-trener i tre nye år.

31.08.05 13:27

KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): Onsdag formiddag ble den tidligere landslagskapteinen presentert som Lyn-trener ut 2008-sesongen. Det var både Henning Berg og Lyn-direktør Morgan Andersen åpenbart godt fornøyd med.

- Vi har fått det som vi ønsket oss. Henning har slått ut i full blomst det halve året han har vært her. Atle Brynestad, styret, spillerne, alle er enige om at dette er en god løsning, sier Morgan Andersen.

Som selvfølgelig har all grunn til å være tilfreds. Siden Berg overtok treneransvaret 22. april, har Lyn kun tapt to kamper i serien. Laget ligger på tredjeplass sju runder før slutt – og har faktisk los på gullet.

Betingelsene i kontrakten holder imidlertid begge parter tett til brystet.

- Kontrakten er tilpasset Lyns økonomiske struktur, er alt Morgan Andersen vil si om saken.

Bonusordning
- Det viktigste for meg er at jeg trives. Jeg har ingen økonomiske behov. Jeg har vært heldig og hatt en lang og fin karriere. Derfor er jeg happy med det vi er blitt enige om, sier Henning Berg.

Han røper at lønnsavtalen har en grunnlønn og en bonusordning. Hva som utløser bonusene forblir imidlertid en hemmelighet – bortsett fra at det handler om resultater, nasjonalt og internasjonalet.

- I år kan vi bli alt mellom nummer én og nummer seks. Blir vi nummer én, så blir det bonus. Blir vi nummer seks, blir det ikke noe, fastslår Morgan Andersen.

Resultatmål er også ikke-tema i Lyn-leiren.

- Vi skal bli bedre. Hver enkelt i denne klubben - både spillere, ledere og trenere – skal bli bedre, er Henning Bergs svar på spørsmålet om målene for den kommende treårsperioden

- Jobber litt annerledes
Direktør Morgan Andersen tar raskt over ordet:

- Vi jobber litt annerledes enn andre. Vi jobber med utvikling, av enkeltpersoner og av organisasjonen. Det smitter over på spillerne. Lykkes vi med det, så vil resultatene komme av seg selv, sier Andersen, som tror nettopp det kommer til å skje.

- Vi skal selvfølgelig være i toppen av norsk fotball. Og hvis vi lykkes, kommer vi ikke til å bruke tid på å reise rundt og fortelle andre om suksessen. Vi kommer til å holde fokus på oss selv, fastslår Lyn-direktøren – med dårlig skjult adresse til en trønderklubb i motvind.

Ifølge Berg selv vurderte han aldri tilbudet fra Lyn opp mot tilbud om andre trenerjobber. Og han utelukker ikke at det kan bli mer enn tre år som sjef i Oslo-klubben.

Ingen krav
Derfor har han heller ikke stilt noen krav til klubben før han aksepterte kontraktsforslaget.

- Henning har ikke krevd noe av oss. Han har aldri slått neven i bordet for å overbevise oss om å bruke millioner på spillerkjøp. Henning ser mulighetene i de unge spillerne vi har, påpeker Morgan Andersen.

- Krav? Nei, vi jobber sammen, vi, sier Berg, og understreker at trivsel er det aller viktigste.

- Allerede da jeg startet, hadde vi en intensjonsavtale om et lengre samarbeid. Et av spørsmålene var om dette tidsmessig var noe jeg og ikke minst familien kunne akseptere. Det har gått greit, sier Berg.

Den sportslige suksessen gjorde også avgjørelsen enklere:

- Det er lettere å ha det moro når du oppnår resultater.

Det er ennå ikke bestemt hvem Henning Berg får med seg i trenerteamet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.