RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ingen planer om å gi meg

Foto: IAN KINGTON (Afp)
Sist oppdatert:
Alex Ferguson går ikke av med pensjon med det første.

Sir Alex Ferguson har gjort det helt klart at han ikke har noen planer om å gi seg som Manchester United-manager i nær framtid.

6. november feirer skotten 25-årsdag som manager for Manchester United, før han feirer sin 70-årsdag i slutten av desember.

- Trenger erfaring
69-åringen hadde planer om å trappe ned for nesten et tiår siden, men forandret planene og har ikke sett seg tilbake siden.

- De siste årene har jeg fått spørsmål om hvem jeg synes bør erstatte meg. I løpet av de årene, har flere av kandidatene mistet jobben sin. Det blir veldig vanskelig å si, når noen jeg mener har potensial, blir sparket og forsvinner, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

United-manageren er imidlertid klar på at det ikke er noen førstereisgutt som skal ta over roret på Old Trafford.

- Jeg mener det trengs en med mye erfaring, men jeg har ikke en anelse om hvem. Først og fremst, har jeg ingen planer om å pensjonere meg.

Ferguson er ikke i tvil om at kontinuitet har vært nøkkelen til Uniteds suksess de siste årene og har stor glede av å utvikle unge spillere.

Takker Bobby Charlton
- Selvsagt tar det tid å bygge et fotballag. Jeg kunne ikke forandre filosofien min, og jeg kunne ikke gi opp ideene jeg trodde på. Så jeg startet med unge spillere, som jeg gjorde i Aberdeen. Det gir stor glede å jobbe med en ung mann og se ham spille i Premier League, på landslaget og videre følge karrieren hans, sier Ferguson.

Skotten takker en Manchester United-legende for at han fikk arbeidsro gjennom sine første år som manager i United.

- Jeg var heldig som fikk jobbe med Bobby Charlton. Han støttet mitt ønske om å utvikle unge talenter fra starten av. Hans støtte var min redning i England hvor man, som alle andre steder i verden, får sparken om du taper tre kamper.

- Jeg kunne jobbe med grunnmuren, så gradvis kom mesterne som alle kjenner til. Og så kom det første trofeet, minnes Ferguson.

I jakten på et nytt trofé er Bolton neste hinder for Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere