RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut falch/SCANPIX

- Har ingenting å bevise

Kristofer Hæstad er usikker på nøyaktig hvor gode Vålerenga er i år.

Lørdag kveld debuterer Kristofer Hæstad for Vålerenga. Aalesund venter i årets første Tippeliga-kamp. Dermed kan Doffen for alvor legge fjoråret bak seg. Et fjorår som i tabloidenes verden kun kan oppsummeres med ett ord: Grusomt.

Først et mislyktes opphold i Premier League og Wigan. Så rasismesaken med Peter Ijeh. Deretter en skade. Så forsvant plassen i førsteelleveren på landslaget og til slutt rykket Start ned.

Grusomt, rett og slett.

- En del bra i fjor også
- Men jeg følte at jeg hadde en del gode kamper i fjor også. Selv om det gikk dårlig. Det varierte imidlertid veldig i fjor. I år er målet å bli mer stabil på et høyere nivå, sier han til Nettavisen.

Selv føler han at målsettingen absolutt er innen rekkevidde. For første gang på tre år - helt siden gjennombruddet og sølvsesongen med Start - så har Doffen hatt en vinter helt uten skader og problemer av noe slag.

- Jeg setter høye krav til meg selv. Høyere enn alle andre. Håpet er å innfri noen av dem. Det handler om individuelle og lagmessige mål, men de holder jeg for meg selv, sier han.

Men:

- Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise. Det har fungert bra i treningskampene, og jeg føler meg i bra slag nå. Jeg har lyst til å prestere godt i en ny klubb. Jeg har lyst til å gi noe tilbake til Vålerenga, og håper virkelig på en god sesong for min og lagets del.

Spent og usikker
Samtidig innrømmer han villig at han er spent. Spent på nøyaktig hvor gode Vålerenga blir. Alle er enige om klubbens potensial, men hvor godt blir det? John Carew tror på gull. Nettavisen tipper 6. plass. Det sier sitt om spennvidden i tipsene.

- Vålerenga er nok den klubben det stilles flest spørsmålstegn ved. Det er mye nytt, og det er nok vanskelig å vurdere hvor lang tid det tar før alt setter seg. Det er litt rart å snakke om medalje, men samtidig er Vålerenga en klubb som bør være med å kjempe i toppen og om medaljer hvert år. Derfor bør det absolutt være målet også i år, sier Doffen.

- Men jeg er spent selv. Jeg er usikker på hvor gode vi egentlig er. Det har variert litt for mye i treningskampene til å kunne si nøyaktig hvor gode vi er. Vi har imidlertid et veldig godt mannskap. Klaffer alt er vi definitivt med i toppen, legger han til.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere