RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ingenting i norsk idrett å gjøre

Sist oppdatert:
Golfpresident Christian Anker-Rasch er en av kandidatene til å ta over presidentvervet i Norges Idrettsforbund. - Han har ingenting i norsk idrett å gjøre. Sånne typer skal det ikke være plass til innenfor idretten, sier Kurt Hokland.

Kurt Hokland er daglig leder i firmaet Procasa, som har saksøkt Norges Golfforbund for et tosifret millionbeløp. Bakgrunnen for søksmålet er at Hokland føler seg bevisst motarbeidet av forbundet og Christian Anker-Rasch over lengre tid i den såkalte IT-saken.

Hokland og Procasa har utviklet et IT-program som heter Teeplay, et system for internett-booking, administrasjon, regnskap og turneringssystemer, men forbundet har i løpet av noen år valgt andre IT-leverandører.

Lansert som president-kandidat
Dagen etter at idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Egeberg trakk seg, ble golfpresident Christian Anker-Rasch lansert av Dagbladet som en av de heteste kandidatene til å ta over vervet som president. I artikkelen fikk Anker-Rasch ros for måten han har håndtert den økonomiske snuoperasjonen i golfforbundet på.

- Jeg vet ikke hva slags opplysninger Dagbladet-journalisten la til grunn for reportasjen sin, men det er i hvert fall galskap å fremstille Anker-Rasch som noen redningsmann. Den såkalte økonomiske snuoperasjonen har han regissert selv. Det har aldri vært dårlig økonomi i golfforbundet, sier Kurt Hokland til TV 2 Nettavisen.

I 2001 innførte forbundet en IT-avgift på 62 kroner som hver golfspiller over 18 år måtte betale. Hokland mener pengene, som strekker seg opp mot ti millioner kroner over en toårs-periode, er blitt sølt vekk av Anker-Rasch.

- Har for stor makt
- Dette gir et generelt bilde av et stort problem innenfor idretten i dag. Vi ser hvordan lederne forvalter de verdiene de har. De låner bort penger i hytt og pine. Jeg synes det er viktig at folk begynner å sette krav til de folkene vi har i de posisjonene. De har altfor stor makt. Og det er en av grunnene til at vi ønsker å gå til søksmål mot golfforbundet, for å få avdekket virksomheten, sier Hokland.

- Anker-Rasch er på ingen måte den guruen han har blitt framstilt som. Han har sølt vekk ti millioner kroner, som han har fått den enkelte golfspiller til å betale inn. De historiene han har framført for å få inn pengene, har vært usanne. Så lenge en person bedriver en slik virksomhet, egner han seg ikke til å bli president, sier Hokland til TV 2 Nettavisen.

- Rar taktikk
Anker-Rasch tar påstandene til Hokland med stor ro.

- Hokland har ikke gjort noe annet enn å komme med beskyldninger mot meg. Flere advokater har anbefalt meg å gå til injuriesøksmål mot ham, men jeg har valgt å ikke bruke tid og krefter på det, sier Anker-Rasch til TV 2 Nettavisen.

- Jeg har aldri snakket med Kurt Hokland personlig. Han har aldri forsøkt å ringe meg, og jeg har heller ikke prøvd å ringe han. Hvis han virkelig hadde ønsket en posisjon i det norske markedet, hadde han kanskje gjort lurt i å velge en litt annen taktikk, for å se om det var noen samarbeidsform vi kunne funnet fram til, sier Anker-Rasch.

Hva mener du om denne saken? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere