*Nettavisen* Sport.

- Har internasjonal fart og teknikk

Alex Valencia fikk fire store arbeidsoppgaver da han kom til Start, og har blitt bedre på alt.

14.04.05 09:27

Det var stor glede på Sørlandet da klubben igjen fikk en spiller på landslaget. Kantspiller Alex Valencia ble tatt ut i troppen som møter Estland - fire år etter at han sist var inne - da som Brann-spiller.

- Det var et frisk uttak. Ikke bare de gamle traverne, sier Start-trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

- Alex har spennende ferdigheter. Han har internasjonal fart og teknikk. Dette uttaket er en inspirasjon for ham og laget, fortsetter han.

Har innfridd
Da Valencia kom til Start fra Brann kom han helt uten selvtillit. Brann-trener Mons Ivar Mjelde fant ikke plass til vingen i sitt system, og sørlendingene takket og bukket. For dem var han perfekt i 4-3-3-systemet. Og selvtilliten kom sakte men sikkert.

Han fikk fire konkrete arbeidsoppgaver.

- Han måtte ha bedre kondisjon, og den er på topp nå. I tillegg måtte han bli bedre defensivt. Han har fortsatt mye å gå på, men har blitt atskillig bedre. Han måtte også bli bedre til å starte i bakrom. Det ville gjøre ham mer uforutsigbar. Der er han også blitt bedre. Og så satte vi fokus på hodespillet. Han er veldig spenstig, og er blitt bedre i lufta også, forteller Nordlie.

Har en sjanse
Troppen mot Estland inneholder stort sett eliteseriespillere, men Valencia kan muligens i større grad enn noen av de andre nye ha et håp om å spille seg til fornyet tillit. Det kryr nemlig ikke av alternativer til den høyre kantrollen.

- Er du en stolt trener etter dette uttaket?

- Nei. Dette er hyggelig for Start, men først og fremst for gutten selv. Jeg konsentrerer meg bare om å gjøre Start bedre.

- Men Alex er en spiller som gir maksimalt på banen. Han er en spiller med selvtillit, men som ikke er selvtilfreds, sier Nordlie videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag