RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Har irritert meg grenseløst

Men Ole Martin Årst er glad for endelig å ha funnet tilbake til nettmaskene igjen.

START - BRANN 3-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Ole Martin Årst har vært involvert i 19 av Starts totalt 35 scoringer i årets tippeligasesong (fire målgivende og 15 scoringer).

De tre siste tippeligarundene har derimot både scoringene og assistene pasningene uteblitt.

- Det var forløsende bare å komme til målsjanser i dag og det var selvfølgelig godt å få både en scoring og assist, sier Årst til Nettavisen etter kampen.

I kampen mot Aalesund i tippeligarunden før landslagspausen, brente Ole Martin Årst et straffespark. Straffesparket kunne ha sikret sørlendingene tre poeng istedenfor ett, ettersom Magnus Sylling Olsen ble utvist i straffesituasjonen og Aaalesund derfor måtte spille med ti mann resten av kampen.

- Den straffebommen har plaget meg lenge og jeg har irritert meg grenseløst over den, forteller 37-åringen.

Toppscorer
Årsts scoring mandag kveld førte spissen opp på delt førsteplass sammen med Rade Prica i kampen om å bli Tippeligaens toppscorer.

- Jeg håper vi spiller så bra at Årst blir toppscorer – det er viktig å ha toppscoreren i ligaen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Den tidligere Belgia-proffen har vært toppscorer i Tippeligaen ved to anledninger tidligere, i 2004 med 11 mål og 2005 med 16 mål - da for Tromsø.

- Det hadde virkelig vært deilig å blitt toppscorer igjen, samtidig som vi reddet plassen, men hvis jeg måtte velge, er det viktigere å redde plassen, forteller Årst.

Utenom Rade Prica er Brann-spiller Kim Ojo, Tromsø-spiller Mostafa Abdellaoue (begge 13 mål), Vålerenga og tidligere Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson og FFK-spiller Tarik Elyounoussi(begge 12) de nærmeste utfordrerne.

Tromsø-rykter
I de siste ukene har det blitt spekulert i om Ole Martin Årst er på vei til Tromsø, etter at FVN.no publiserte et bilde av et «hemmelig møte» mellom Per Matias Høgmo og Ole Martin Årst.

- Det var ikke noe hemmelig møte – jeg har spilt med åpne kort ovenfor Start, forteller Årst.

- Hvor spiller du neste sesong?

- Det vet jeg ikke, men det er to muligheter: Tromsø og Start, konstaterer Årst.

Å gå fra Start til Tromsø, vil av de fleste bli sett på som et steg oppover, ettersom Start denne sesongen har kjempet mot nedrykk, mens Tromsø har kjempet om gull.

- Det vil ikke være avhengig om Start rykker ned eller holder seg i Tippeligaen. Det er familiære årsaker som avgjør – om vi vil bo i Kristiansand eller Tromsø. Akkurat nå, har jeg derimot fokus rettet på Start og det å redde plassen i Tippeligaen, avslutter Årst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere