RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har jevnlig kontakt med Quick Step

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)
Sist oppdatert:
Men det er et norsk lag som først får glede av stortalentet.

Etter å ha briljert i kermesse-ritt i Belgia på vårparten tok Omega Pharma-Quick Step kontakt med brødrene Daniel og Markus Hoelgaard.

De to fikk dermed samme sjanse som Vegard Robinson Bugge fikk i fjor, da de ble invitert på en treningssamling med flere andre stortalenter.

Selv om samlingen aldri har vært ensbetydende med noe kontrakstilbud, har det belgiske storlaget holdt kontakt med Daniel Hoelgaard.

- Jeg snakker jevnlig med dem. Det har ikke kommet noe kontraktstilbud, men det er veldig god dialog og de holder seg oppdatert på hva jeg gjør, forklarer Sandnes-syklisten til procycling.no.

Endelig heltidssyklist
Og det kan de gjøre svært lurt i. Nordmannen har ved flere anledninger levert store prestasjoner, spesielt i de to årene han var junior. Og det selv om det først er nå 19-åringen har blitt hundre prosent syklist.

- I hele vårsesongen holdt jeg mye igjen. Jeg hadde en del fokus på skolen, og det lå alltid i bakhodet. Nå er jeg veldig giret på å bygge opp en god form utover høstsesongen.

Derfor ble heller ikke den spurtsterke rytteren spesielt skuffet over å bli vraket til U23-EM.

Men nå er skolen avsluttet og da er det norske talentet fullt og helt syklist, og har endelig tid til å trene så mye han ønsker. Dermed øker også målsettingene.

- U23-VM er et klart mål nå som det er fullt fokus på sykling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får prøve seg i Øster Hus
Og det er ingenting å si på starten av den andre halvdelen av Hoelgaards sesong. Nok en gang har han reist ned til Belgia og kermesserittene der, og nok en gang har han umiddelbart hatt suksess. Allerede i det andre rittet ble det en andreplass.

Nå er det et norsk lag som får glede av Hoelgaards egenskaper på sykkelen.

Som så mange andre av talentene som flaskes opp i Rogaland skal Hoelgaard sykle i Øster Hus-Ridleys røde og hvite drakt det neste halvåret.

- Han er et bra talent som det gjelder å videreutvikle. Det blir spennende å se hva han kan prestere i rittene vi kjører. Det er et steg opp fra juniornivået, så det gjenstår å se hvordan han takler det.

- Det å bidra i et såpass stort lag og hente noe ut av det tror jeg er viktig for hans videre utvikling, forteller Morten Hegreberg til procycling.no.

Positive i Quick Step
Det sandnes-baserte laget er ikke det eneste som har hatt sine øyne på Hoelgaard. Rytteren kan rapportere om interesse fra flere hold.

- Jeg har småsnakket litt med et par andre norske lag, men når det er så mange i regionen og treningsgruppen min som kjører for dette laget, ville det vært dumt av meg å velge noe annet.

Men selv om andre norske lag kan få trøbbel med å lokke Daniel Hoelgaard vekk fra Rogaland, står døren mer åpen for den belgiske interessen.

- De ser veldig positivt på at jeg nå får sjansen i et lag som Øster Hus. De mener det er et godt steg i min utvikling.

PS! Tormod Hausken Jacobsen (Stavanger SK) får også sjansen hos Team Øster Hus-Ridley denne høsten. 19-åringen vant blant annet norgescupen for junior i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere