- Har kanskje gjort det én gang

Foto: Tor Erik Schrøder

Espen Hoff var i strålende humør etter den uvanlige scoringen.

25.09.11 22:09

START - LILLESTRØM 3-0:

SØR ARENA (Nettavisen): Start slo søndag kveld Lillestrøm 3-0 på Sør-Arena, og sikret med det en livsviktig seier i kampen om tippeligatilværelsen. Det er Start-trener Mons Ivar Mjelde enig i.

- Dette var en kjempeviktig seier med tanke på å holde oss i Tippeligaen, sier Mons Ivar Mjelde til Nettavisen.

Les også: Endelig løsnet det for Start

Start fremsto helt annerledes enn hva de har gjort tidligere i sesongen, og herjet med et tafatt Lillestrøm-lag i store deler av kampen.

- Vi var solide defensivt og fikk frem et tydeligere grunnspill. Vi lar ballen gå, vi bruker siderommene og prøver å komme til innlegg. Dette er litt av det jeg ønsker å se av et lag jeg trener, forteller Mjelde

Men:

- Det er alltid noe vi kan gjøre bedre, så jeg er ikke helt fornøyd ennå. Men vi gjør en god kamp og tar tre poeng, sier Start-sjefen.

Dette var Starts andre strake seier på hjemmebane, men klubben har allikevel bare vunnet to av de 13 siste tippeligakampene.

- Vi må prestere som i dag, skal vi fortsette å ta poeng, konstanter Espen Hoff.

Tomålsscorer Hoff
Det var Espen Hoff som ble Starts store helt da han scoret Starts andre og tredje mål i kampen.

- Det første målet mitt, der jeg får et innlegg og header den inn fra 16-meterstreken, er ikke en type mål jeg har scoret ofte i løpet av karrieren min, kanskje en gang før. Du kommer nok ikke til å se mange flere av dem fra meg i hvert fall, forteller en smilende Hoff til Nettavisen etter kampen.

Det andre målet til Hoff, kom fra utenfor 16-meteren.

- Det var et mål som var litt mer typisk meg, mener 29-åringen.

Mons Ivar Mjelde var selvfølgelig fornøyd med tomålsscoreren sin, men:

- Hoff var veldig frisk og hadde et veldig godt innhopp, men burde ha unngått å gå offside en haug med ganger, sier Start-treneren.

Femte strake tap
Tapet søndag kveld, betydde at Lillestrøm gikk på sitt femte strake tap og satt klubbrekord i antall kamper uten å score mål, fem kamper uten mål.

- Vi har mistet veldig mange spillere og solgt for 30 millioner kroner, og må bygge deler av laget litt på nytt. I de fem kampene, har vi spilt noen gode kamper og noen dårlige. Det som er kjipt for oss, er at vi ikke har klart å ta poeng i de gode kampene, forteller Henning Berg til Nettavisen

Spillerne Henning Berg hovedsakelig sikter til er Nosa Igebior, Espen Søgård og Anthony Ujah. De var alle viktige spillere for Lillestrøm i første del av sesongen, men er nå borte.

Start reiser neste søndag til Aalesund for å spille kamp og de er sugne på revansje etter 1-0 tapet i cupen på onsdag, mens Lillestrøm skal forsøke å reise seg mot Rosenborg.

- Hver kamp lever sitt eget liv, vi må bare gjøre vårt aller beste, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.