RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har kysset ham ti ganger

Foto: Pier Paolo Cito (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
John Arne Riise forteller om ville tilstander i garderoben etter triumfen i byderbyet.

LAZIO - ROMA 1-2:

Romas ambisjoner om deres første seriegull siden 2001 så ut til å få et alvorlig skudd for baugen, da Lazio fikk en pangåpning på rivaloppgjøret på Stadio Olimpico i Roma på søndag.

Med John Arne Riise på plass fra start kom Roma nemlig på etterskudd allerede etter 15 minutter, da Tommaso Rocchi sendte et vakkert innlegg fra Christian Daniel Ledesma kontant i målet bak keeper Julio Sergio.

Men selv med straffespark imot tidlig i andre omgang, klarte Roma å snu kampen til egen fordel - og Mirko Vucinics to mål sørget for at Roma gjenerobret tabellteten i Serie A foran Inter.

Det er i hvert fall én nordmann svært fornøyd med.

Raskest i verden? Bli varslet når favorittlaget scorer

- Kysset Vucinic ti ganger
- For et derby! Mye dramatikk under kampen og etter kampen, og en utrolig herlig og viktig seier for oss, skriver John Arne Riise på sin blogg etter lokaloppgjøret, og beskriver:

- Det var noen ville tilstander i garderoben etter kampen!

Roma-manager Claudio Ranieri valgte å bytte ut stjerneduoen Fransesco Totti og Daniele De Rossi i pausen, og byttet ga resultater: To frisparkmål av Mirko Vucinic midtveis i andre omgang sørget for at Roma igjen viste hvilket lag som er best i byen.

- Ranieri overrasket mange ved å bytte ut Totti og De Rossi, men det viste seg jo å være nok et genialt trekk fra Ranieri, skriver Riise.

- (Jeremy) Menez og (Rodrigo) Taddei var mye mer bevegelige og skapte problemer for Lazio umiddelbart, og jeg har allerede kyssa Vucinic ti ganger på kinnet for scoringene hans i kveld!

Nordmannen passer på å nevne hvor mye den støttende Roma-fansen betyr for laget som nå for alvor kan begynne å drømme om sitt første seriegull på ni år.

- Etter en stund med jubelscener så kommanderte Totti oss alle ut på banen en gang til for å juble sammen med fansen foran Curva Sud.

Straffebom
Etter Lazios tidlige scoring ble Roma jagende etter utligningsmålet hele den første omgangen uten å lykkes, og lagene var knapt kommet ut på banen igjen etter hvilen da det var klart for nok en kalddusj for tittelutfordrerne.

Marco Casetti la ned Aleksandar Kolarov innenfor Romas straffefelt, og Sergio Floccari hadde muligheten til å doble Lazios ledelse.

Men spissen satte straffen midt i målet, og Roma-keeperen fikk parert skuddet.

Og kanskje var det dét som snudde kampen til Romas fordel.

Vucinic matchvinner
For åtte minutter ut i andre omgang sørget Mirko Vucinic for utligningen, og samme mann satte et frispark fra 20 meter i mål ti minutter senere.

Dermed hadde Roma snudd kampen, og ettersom Lazio aldri klarte å komme tilbake var det spissen fra Montenegro som ble den store helten for Claudio Ranieris lag.

På tampen av kampen pådro like godt Christan Daniel Ledesma seg et rødt kort, og Lazio kunne gjøre ikke annet enn å innse at det er Roma som fortsatt er best i byen.

I øyeblikket er Roma best også i landet for øvrig, ettersom John Arne Riise og hans lagkamerater gjenerobret tabelltoppen med søndagens seier.

Med fire kamper igjen å spille ligger laget ett poeng foran Inter, mens Milan på tredjeplass nå er helt ute av gullkampen.

Klubben fra motebyen måtte gi tapt med 2-1 for Sampdoria tidligere på søndag etter en overtidsscoring, og er nå sju poeng bak Roma på topp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere