RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har løst et av Australias største idrettsmysterier

Denne drakten skal nå ha kommet til rette.
Denne drakten skal nå ha kommet til rette. Foto: Kazuhiro Nogi (Afp)
Sist oppdatert:
Freeman-drakt kom til rette.

Et av Australias største idrettsmysterier er trolig løst. Den ikoniske drakten friidrettsstjernen Cathy Freeman brukte da hun tente OL-ilden i 2000 skal ha kommet til rette.

Den sølv og hvite drakten har vært savnet helt siden åpningsseremonien av sommerlekene for 14 år siden, etter at den forsvant sporløst fra Freemans garderobe. Siden har det vært spekulert i at drakten enten ble stjålet eller kastet av rengjøringspersonalet i OL-arenaen i Sydney.

Nå har den imidlertid etter all sannsynlighet dukket opp igjen. I forrige fikk nemlig Melbourne Cricket Club tilsendt et klesplagg mistenkelig likt det Freeman brukte. Avsenderen var anonym.

– Politiet i Melbourne har i sin besittelse et plagg som kan være Cathy Freemans drakt fra åpningsseremonien i Sydney i 2000, opplyser den australske OL-komiteen.

– Hva som skjedde med drakten har vært gjenstand for voldsom debatt de siste årene, som følge av at den er en viktig del av Australias olympiske historie, heter det videre i uttalelsen.

– Nå håper vi at klesplagget som har dukket opp er ekte, og at mysteriet endelig er løst.

Cathy Freeman var Australias store friidrettsstjerne for 14 år siden. Hun vant 400-meteren under sommerlekene på hjemmebane.

Her kan du se video av åpningsseremonien i 2000, da Freeman tente OL-ilden (starter etter 8,09):


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere