*Nettavisen* Sport.

- Har mistet selvtilliten

Foto: Scanpix / Pa Photos / Martin Rickett

Arsène Wenger innrømmer at Arsenal sliter etter FA-cuptapet mot Manchester United.

13.03.11 15:19

MANCHESTER UNITED - ARSENAL 2-0

Manchester United nekter å tape fotballkamper på Old Trafford. Lørdagens kvartfinale i FA-cupen mot Arsenal var ikke noe unntak.

Etter 0-2 i Manchester har klubben fra Nord-London kun seriemesterskapet igjen å kjempe om. To tunge uker har fratatt Arsenal den ene tittelsjansen etter den andre.

I tur og orden har Arsenal tapt ligacupfinalen mot Birmingham, blitt slått ut av Champions League mot Barcelona, og nå blitt sendt ut av FA-cupen.

Klubben har ikke vunnet noe som helst siden de vant nettopp FA-cupen i 2005.

Manager Arsène Wenger innrømmet at laget hans har mistet mye av selvtilliten.

- Du kunne se at noe er borte. Ikke på innsatsen eller innstillingen, men med tanke på selvtilliten, sa Wenger ifølge Sky Sports, og la til:

- Ting går ikke vår vei for tiden. Derfor må vi bare fortsette å kjempe. Det var en merkelig kamp i dag der vi la ned mye arbeid, men alle keepere vi møter for tiden blir banens beste.

Backtvillinger leverte fra flankene
De brasilianske tvillingbrødrene Fábio og Rafaél spilte noe overraskende på hver sin kant av Uniteds midtbaneledd fra start. Duoen spiller vanligvis på backplass, men særlig Fábio har fått begrenset med spilletid i Alex Fergusons mannskap denne sesongen.

Begge lagene er plaget av skader for tiden og måtte stille med flere spillere som normalt ikke er i førsteoppstillingen.

Derfor var det kanskje ekstra tilfredsstillende for United-fansen å se at både Fábio og Rafaél var involverte i forspillet til kveldens første mål.

Etter en frisk Arsenal-åpning var det vertene som etter 28 minutter viste hvordan man effektivt trenger seg gjennom et etablert forsvar. Rafaél og Fábio kombinerte fint før en strålende pasning fra Wayne Rooney fant Javier Hernández på bakerste stolpe.

Meksikaneren sendte en knallhard heading mot Manuel Almunia i bortelagets mål. Spanjolen kunne ikke unngå å styre returen rett mot Fábio, som fulgte på i feltet og satte ballen opp i nettaket.

Dobbeltredning
Arsenal forsøkte seg først etter hvilen, men en strålende opplagt Edwin van der Sar reddet begge ganger da et hardt innlegg fra Laurent Koscielny først endret retning mot mål. Rett etter fulgte nederlenderen opp med å avverge på nytt da Koscielny fikk ballen tilbake.

Minuttet etter sørget i stedet Wayne Rooney for 2-0 etter forarbeid av Rafaél. Den første målscorerens tvillingbror kjørte enkelt rundt med Arsenal-back Kieran Gibbs før han slo inn mot Javier Hernández. Arsenal fikk stoppet innlegget, men en skikkelig klarering manglet. Dermed kunne Rooney enkelt styre inn ballen med hodet.

Også ved flere andre anledninger var Van der Sar på vakt til rett tid. 40-åringen blant annet et godt forsøk fra Samir Nasri før hvilen og hindret også Marouane Chamakh i å heade inn en etterlengtet redusering i annenomgangen.

Med ti minutter igjen å spille var hjemmelaget svært nær en tredje scoring på en kontring. Wayne Rooney la ballen innover i feltet fra høyresiden der desperate Arsenal-forsvarere fikk halvklarert ballen opp i lufta.

Ballen fortsatte imidlertid på vei over Almunia før keeperen fikk avverget på streken med et tigersprang.

Djourou ute resten av sesongen
Kollisjonen i feltet foran ham, mellom høyreback Bacary Sagna og midtstopper Johan Djourou, forsinket det videre spillet i flere minutter.

Djourou ble liggende på gresset etter en skikkelig smell. Den skadeplagede sveitseren fikk surstoff av hjelpemannskapene før han ble båret ut. Djourou skal ha fått skulderen ut av ledd og mister trolig resten av sesongen.

Derfra og ut virket det hele avgjort. Arsenal måtte nemlig fullføre kampen med ti spillere ettersom alle byttene allerede var gjort.

Bacary Sagna fikk likevel en glimrende mulighet til å redusere halvveis ut i den åtte minutter lange tilleggstiden. Men Arsenal-backen viste tydelig at han ikke har trent mye på å være i god avslutningsposisjon.

PS! Antonio Valencia gjorde comeback på banen for Manchester United etter det stygge beinbruddet han pådro seg i fjor. Valencia spilte de siste 45 minuttene for Fábio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.