RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har positive Armstrong-prøver

Foto: Bas Czerwinski (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nye detaljer fra Lance Armstrong-titalen lekker ut i Frankrike.

Søndag kveld kom sportsmagasinet «Stade 2» med nye avsløringer i dopingsaken mot Lance Armstrong.

Programmet på France 2 hevder at amerikanske antidopingmyndigheter sitter på positive dopingprøver fra den amerikanske mesteren.

Her kan du se innslaget (på fransk).

Prøvene skal ha blitt lagret over tid og testet på nytt, slik Armstrongs testresultater fra 1999 også ble testet på nytt i 2005. Avisen L’Équipe avslørte den gangen at det ble funnet spor av EPO (bloddoping).

Det er ikke kjent hvilket år eller hvilket ritt prøvene stammer fra.

Ville ikke snakke med fransk TV
Den franske TV-kanalen hadde tatt turen til Montreal i håp om å få en kommentar fra hovedpersonen selv, da han deltok på et oppdrag for Livestrong-stiftelsen i forrige uke, men 40-åringen ønsket ikke å snakke med TV-teamet.

Han har hele veien nektet for å ha tatt forbudte stoffer, og hevder selv han er utsatt for en «heksejakt».

Avsløringene fra den franske TV-kanalen kommer på toppen av sterke anklager fra Tyler Hamilton i hans nye bok «The Secret Race».

Tung skyts mot Armstrong
Her beskriver Hamilton organisert doping i US Postal-laget. Han hevder han mottok EPO-doser i Armstrongs bopel i Nice foran Tour de France i 1999.

Året etter skal laget hatt en følgemotorsykkel som var lastet med EPO i det samme rittet.

- Ledere, doktorer og managere oppfordret til og overvåket dopingen. Prestasjonsfremmende midler ble delt ut til syklistene i hvite lunsjpakker, påstår Hamilton i boka.

Den tidligere Armstrong-hjelperen skal være en av ti tidligere lagkamerater som har vitnet i saken.

Les også: - Lance testet positivt i 2001

Overfor TV-programmet «60 minutes» har samme mann tidligere hevdet at Lance testet positivt under Tour de Suisse i 2001, men at man fikk den positive testen til å «forsvinne».

Vil offentliggjøre bevisene
Bevisene mot Armstrong gjorde at antidopingbyrået i forrige uke bestemte seg for å utestenge rytteren fra sykkelsporten på livstid.

Han ble også fradømt alle resultater fra 1. august 1998, noe som også betyr at hans sju Tour de France-titler blir gjort ugyldige.

USADA vil ventelig sende inn hele bevisoppgaven til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) inne to uker. Det er også ventet at de vil offentliggjøre bevisene for å legge ekstra press på sykkelsportens øverste organ.

- Dersom det ender med at UCI må ta affære i saken, har vi ingen problemer med det. Vi har sanksjonert mot mange gode ryttere i fortiden. Vi har sendt dem ut av sporten og er ikke redde for å ta grep mot hvem det skulle være, fortalte president Pat McQuaid til Cycling Weekly nylig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere