- Har sluttet å tro på røverforklaringer

Foto: (AP/Scanpix)

Alberto Contadors positive prøve kan være starten på slutten for Bjarne Riis' sykkeldrøm.

30.09.10 12:59

Bjarne Riis har ledet et av de mest suksessfulle sykkellagene de siste sesongene i Team Saxo Bank. Men etter årets sesong forsvinner stjerner som Andy og Fränk Schleck og Fabio Cancellara.

Dermed så Riis lenge ut til å stå ribbet tilbake, før han trakk fram et ess av ermet - verdens beste sammenlagtsyklist Alberto Contador.

- Pisseuheldig
Etter nattens dopingavsløringer kan det se ut som om Bjarne Riis likevel kun sitter igjen med svarteper.

- Jeg tror ikke jeg behøver å fortelle hvordan jeg reagerte. Det er jo ikke moro. Det er bare pisseuheldig, sier Riis til Sporten.dk.

Han kan ikke i sine villeste fantasier forestille seg at Alberto Contador har tatt stoffet Clenbuterol som spanjolen altså testet positivt på.

- Det er et gammelt preparat som ikke har noen virkning overhodet - bare bivirkninger, sier Bjarne Riis.

Var selv dopet
Onde tunger vil hevde at det burde dansken vite alt om, all den tid han tidligere har innrømmet å ha brukt doping da han selv hadde en strålende, aktiv sykkelkarriere.

Bjarne Riis tror uansett på den forklaringen Alberto Contador har gitt både ham og resten av verden.

- Han fortalte meg at det må skyldes noe han har spist, bekrefter Riis.

Kan ødelegge Riis' lag
Uansett, denne saken kan være starten på slutten for Bjarne Riis sitt sykkellag. Det mener i hvert fall tidligere sportsdirektør hos Riis, Alex Pedersen.

- Dersom Contador får to års utestengelse og at en eller begge sponsorene har en klausul i kontrakten så de kan trekke seg, så faller laget sammen. Bjarne finner ikke en ny sponsor nå, sier Pedersen til Sporten.dk.

Han sier han håper det beste for laget, men frykter det verste. Og han er slettes ikke sikker på at Contador er uskyldig.

- Jeg har sluttet med å tro på, og forsvare sykkelrytteres, røverforklaringer, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.