*Nettavisen* Sport.

- Har truet meg i flere år

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Først ble Lance Armstrong hengt ut av Floyd Landis, så krasjet han i California rundt.

21.05.10 11:20

Det tok sin tid, men torsdag kveld svarte Lance Armstrong på beskyldningene fra sin tidligere lagkamerat Floyd Landis.

Landis hevder at Armstrong og sportsdirektør Johan Bruyneel i RadioShack lærte ham hvordan han skulle bruke doping da alle tre tilhørte US Postals lag for flere år siden.

Det stoppet ikke med dette. Landis hevder også at Armstrong testet positivt for EPO i forbindelse med Sveits rundt i 2002, og at Armstrong og Bruyneel da fløy til hovedkvarteret til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og kom til en «økonomisk overenskomst» med president Hein Verbruggen for å holde dette skjult.

- Ikke overrasket
Lance Armstrong krasjet under femte etappe av California rundt i USA og måtte hjelpes til sykehus. Han fikk likevel svart på - og avvist - alle beskyldningene fra Floyd Landis.

- Jeg kunne sagt at jeg er litt overrasket, men jeg er ikke det. Dette har pågått i lang tid. Trakasseringen og truslene fra Floyd startet for noen år siden og den gang ignorerte vi ham stort sett. Johan (Bruyneel) kan snakke om hva Floyd nøyaktig ønsket fra oss og laget. For ett år siden sa jeg til ham at han fikk gjøre det han måtte gjøre, men at vi ikke hadde noe å si eller noe å skjule, sier Armstrong ifølge Cycling News.

Ifølge Armstrong begynte Landis igjen å true ham og andre da Ouch-Bahati Foundation Racing Team forsøkte å få innpass i årets California rundt.

- Vi har ingenting å skjule. Vi har ingenting å løpe fra. Alle som har noen spørsmål skal vi mer enn gjerne besvare, sier Armstrong, som poengterer at Landis har gitt ut en bok med en helt annen versjon av hva som har skjedd.

Ferdig med søksmål
- Betalte du noen gang penger til UCI?

- Definitivt ikke. Nei.

- Hvorfor tror du at han valgte å sende ut disse e-postene nå?

- Det er åpenbart på grunn av dette rittet (California rundt, red. anm.). Han fikk ikke delta her. For å være ærlig, ble jeg overrasket over at det ikke kom opp i Sacramento. Vi ventet at det skulle komme da. Disse e-postene har vært der ute en god stund.

- Vil du ta rettslige skritt?

- Nei, de dagene er forbi. Rettslige skritt tar tid og energi og krever mye penger. Jeg har saksøkt en del mennesker i min tid og har lyktes med å bevise min uskyld. Men jeg trenger ikke lenger å gjøre det. Min energi bør brukes på laget mitt, på Livestrong (hans veldedighetsorganisasjon), til barna mine. Jeg kommer ikke til å kaste bort tiden på dette, sier Armstrong til Cycling News.

Peter Sagan vant femte etappe av California rundt, mens Michael Rogers overtok ledelsen i rittet sammenlagt foran David Zabriskie og Levi Leipheimer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.