*Nettavisen* Sport.

- Har vært rastløs i flere dager

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Marit Bjørgen og Therese Johaug er klare for Tour de Ski.

27.12.11 10:23

Torsdag starter Tour de Ski og etter en forrykende start på sesongen må Marit Bjørgen tåle å være favoritt på kvinnesiden.

Den norske skidronningen sto over verdenscupen i Rogla før jul på grunn av sykdom, men er nå frisk og klar for konkurranse.

- Jeg fikk en litt lenger jul enn de andre, siden jeg reiste hjem fra Rogla med forkjølelse. Så det ble en fire-fem dager uten trening, sa hun på en pressekonferanse tirsdag.

- Jeg har trent bra en uke nå og det føles fint. Nå gleder jeg meg til å konkurrere. Jeg føler meg på hugget og har vært rastløs i flere dager. Det er på tide at det skjer noe, sa hun.

- Har vært snill
Julen har trønderjenta tilbrakt i Oslo sammen med kjæresten, Fred Børre Lundberg.

- Det har vært en stille og fredelig jul sammen med Fred Børre. Jeg har stort sett slappet av og samlet overskudd. Noen julepakker fikk jeg også, så jeg har vært litt snill i hvert fall.

Selv om Bjørgen har vært ganske så suveren denne sesongen og feid de fleste konkurrentene til siden, ser hun det på ingen måte som noen selvfølge at hun skal gå til topps i Tour de Ski.

- Jeg tar ingenting som en selvfølge og tar ingenting for gitt. Det nok også noe av grunnen til at jeg har vært der oppe så mye i år, sa Bjørgen.

Therese Johaug og polske Justyna Kowalczyk er to av flere som kan utfordre Bjørgen om førsteplassen sammenlagt.

- Når det gjelder Therese så er det mye å hente for meg på sprinten, mens Kowalczyk var i bra i Rogla. Jeg må ta ett løp av gangen og ikke ta ut for mye i starten, sa Bjørgen.

- Det handler litt om dagsform, ski og flaks også. Man må ha litt flaks og ha marginene på sin side, sa hun.

- Hun går fort
Therese Johaug, som gikk in til VM-gull på 30 kilometer under VM i Oslo i mars, er enig med landslagsvenninnen i at dagsform og marginer fort kan bli avgjørende.

- Marit går fort om dagen, så dagsform og ski blir viktig for meg. Det er mye som skjer den siste helgen i Val di Fiemme, så det er bare å bite tennene sammen og aldri gi opp, sa Johaug.

Skiyndlingen har også hatt en rolig julefeiring.

- Etter Rogla var jeg en dag i Oslo før jeg reiste hjem til Dalsbygda. Der har jeg slappet av, men det ha vært en del tilstelninger og slik. Du blir litt smårastløs av å gå og vente slik.

- Men treningen har godt bra og det virker som jeg er i form, sa hun videre.

Tirsdag ble det opplyst at Vibeke Skofterud hadde pådratt seg en forkjølelse og dermed er usikker til Tour de Ski. Johaug ønsker lagvenninnen god bedring.

- Det er synd at Vibeke har blitt syk. Jeg krysser både fingre og tær for at hun blir bedre. Vi trenger henne på laget. Det hun har prestert i år styrker laget vårt, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.