Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har vært trist for Viking

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Ronny Deila innrømmer at dagene etter Hannes Sigurdssons albue mot Frode Kippe har vært tunge. - Alle i Viking har vært svært leie. Men vi har nå lagt det bak oss, og fokuserer kun på Start, sier Viking-stopperen.

I dagene etter at Viking vant 3-1 over Lillestrøm, var det langt fra de sportslige prestasjonene som stjal overskriftene - men Hannes Sigurdssons albue mot Frode Kippe.

Kippe påstod at Viking-spissen skadet ham med vilje, og dermed var oppstyret i gang.

- Tungt
Ronny Deila innrømmer at uken etter Lillestrøm-seieren har vært tung for hele klubben.

- Hele klubben ble lei seg for det som skjedde. Hannes gjorde det ikke med vilje. Han ble svært trist etter det som skjedde. Vi føler alle med Kippe, slår Deila fast overfor TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Men skader er dessverre en del av fotballen. Slik skjer hele tiden, påpeker stopperen.

Frykter ikke hevn
Starts midtstopper Bård Borgersen uttalte i går at Sigurdsson burde blitt straffet med flere kampers utestengelse for episoden. Men Ronny Deila frykter ikke at Start-spillerne er ute etter å hevne seg på Lillestrøms vegne.

- Jeg tror ikke Lillestrøm er ute etter noen som helst form for hevn. Hva Borgersen sier, bryr vi oss ikke om. Vi har lagt episoden bak oss, og det burde Start også ha i tankene, mener han.

Deila gleder seg stort foran oppgjøret mot Start. I overkant av 12.000 tilskuere er ventet til Kristiansand Stadion søndag - minst 2000 av dem fra Stavanger.

- Det blir nesten som et lokaloppgjør. Jeg tror det blir en tett og tøff match, med mange dueller og ikke så mye finspill, varsler Deila.

Klar for ny krig
- Er dere klar for en ny «krig»?

- Ja det er vi. Vi har fått Lillestrøm-kampen ut av kroppen, og har forberedt oss veldig godt foran kampen. De siste dagene har vi fokusert på hvordan Start spiller - og hvordan vi skal stoppe 4-3-3-systemet deres, forteller den tidligere Odd-stopperen.

- Start kommer helt sikkert til å presse på det første kvarteret, men vi skal bare fokuserer på vårt eget spill, fortsetter han.

Deila kom til Viking foran denne sesongen som Bosman-spiller fra Odd, og stortrives i sine nye omgivelser.

- Stavanger er en flott by, og Viking et godt lag med gode spillere og en svært god trener. Jeg er overbevist om at vi denne sesongen kommer til å gjøre det svært bra, sier Deila - klar for ny krig mot Start.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!