RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ventet på Norges gjennombrudd

Sist oppdatert:
I Norge er de fleste overrasket over landslagets fantastiske innsats i VM. Men håndballinteresserte spanjoler har bare ventet på Norges internasjonale gjennombrudd, mener Spania-proff Stian Vatne.

- Spanjolene er veldig opptatt av mesterskapet, og avisene har helt klart lagt merke til Norges innsats. De frykter oss nok mer nå enn de gjorde i utgangspunktet, tror Ademar Leon-proffen Stian Vatne.

- Samtidig er man ikke så overrasket her nede over Norges innsats. Mange spanjoler synes nemlig det er rart at det norske landslaget ikke har vært bedre tidligere, på bakgrunn av at flere av de norske spillerne er profiler i spansk håndball.

Ingen undervurdering
Derfor er det ingen grunn til å forvente at de spanske stjernene skal undervurdere Norge i kveldens oppgjør. Hele seks norske spillere tjener pengene sine i spanske toppklubber - fire av dem er med i Norges VM-tropp.

Også Vatnes lagkamerat Kristian Kjelling kan bekrefte kampen oppptar sportsgale spanjoler. Den spanske avisen Marca har intervjuet den norske storskytteren før oppgjøret.

- Interessen er stor der nede, det merket jeg da jeg ble intervjuet av Marca, sier Kjelling til TV 2 Nettavisen.

Mobbing
Marca har også fått med seg Gunnar Pettersens uttalelser om at Spania har for vane å svikte når laget er under press. Avisen advarer også mot de norske målvaktene Steinar Ege og Sindre Walstad, og mot de tidligere Spania-proffene Glenn Solberg og Frode Hagen.

Selv skal Vatne se kveldens kamp sammen med flere av sine spanske lagkamerater.

- Det blir jo litt spesielt. Det ligger nok at til skittkasting både før og etter kampen, tror moldenseren.

Vatne kjenner selvsagt både spansk og norsk håndball inngående. Han er svært optimistisk før kveldens avgjørende kamp.

- I mine øyne er Norge favoritter. Spania er et bedre lag på papiret, men imponerte ingen med spillet de viste mot Serbia. Norge spiller for øyeblikket bedre håndball, og er har svært god selvtillit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere