RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har vært mange negative tanker

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Daniel Nannskog har lurt på om han var ferdig som toppspiller.

STABÆK – KONGSVINGER 4-2:

FORNEBU (Nettavisen): Er det slutt? Det er spørsmålet Daniel Nannskog har stilt seg selv.

Mot Kongsvinger søndag kveld kom svaret. Nannskog prikket inn to fulltreffere og viste seg selv at han faktisk kan.

- Det har vært mange negative tanker de siste ukene. Jeg har ikke hatt det samme trykket i beina, og usikkerheten har bredt seg, sier Nannskog (35) til Nettavisen.

Sesonginnledningen har ikke vært oppløftende for Stabæk-spissen. Siden scoringen i første serierunde (3-2 over Odd), har ikke svensken scoret. I tillegg har laget slitt fælt med å både lage mål og ta poeng. Det er de som har sagt at Nannskog er over toppen. Ja, selv Nannskog har tenkt den tanken.

- For å være ærlig, har jeg tenkt: «Er det slutt? Er jeg ferdig som toppspiller?», sier han.

- Jeg har lurt på om jeg fremdeles har det som skal til. Det er ikke det at jeg er blitt dårligere, men jeg tror jeg savner Veigar (Pall Gunnarsson). Det er en trygghet å ha han på banen, vi kjenner hverandre så godt, og uten ham blir alt vanskeligere.

Savner Veigar
Derfor var Nannskog svært lettet etter kampen mot KIL. Jo da, han har det ennå. To mål og matchvinner. Stabæks redningsmann. Kampens lirare. Men det skulle ta en stund før målene kom. Før han endelig gjorde 2-1 etter 62 minutter, og siden 3-2 kvarteret senere, hadde han misset to store sjanser.

- Før visste jeg alltid at jeg ville score, den følelsen har jeg ikke nå lenger. Men den kan komme tilbake, sier Nannskog.

Han erkjenner at han er tynget av presset om å score. Særlig nå som Stabæk sliter med å vinne kampene.

- Det forventes at jeg skal score 15-20 mål hver sesong. Jeg merker at presset er der. Derfor var det skjønt å score i dag, sier Nannskog, som mener han har fire fulltreffere så langt i år, ikke tre.

- Ja, jeg teller med scoringen mot Aalesund. Det var mål i mine øyne, sier han, og refererer til nettkjenningen i 2-2-kampen mot AaFK, der han fikk en ball i nettet annullert for offside. TV-bildene viste at det var en feil avblåsning.

Stanget og stanget
Dette var kampen da Stabæk skulle spille på seg selvtillit etter en svak sesongstart. Mot bunnlaget Kongsvinger skulle de blå ta sin første hjemmeseier, rette opp den skjeve sesongstarten og vise at de fremdeles er et topplag.

I stedet spilte Stabæk på seg mer nerver.

- Jeg er fornøyd med tre poeng, men skuffet over spillet og måten vi slipper Kongsvinger inn i kampen på, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

- Vi sliter med å avgjøre kampene, og i dag bygget vi ikke den selvtilliten som vi håpet på.

Adam Güven ga KIL en overraskende 1-0-ledelse eter bare seks minutter. Senere utliknet Olav Tuelo Johannessen til 2-2 med et kanonskudd i krysset 20 minutter før slutt. Så ofret Nannskog liv og lemmer inne i feltet da han nikket inn 3-2, før innbytter Espen Hoff klinte inn seiersmålet like etterpå. Da trakk publikum på Fornebu et lettelsens sukk.

- Når Daniel misser på et par sjanser, som i dag, så vet jeg at han scorer på den tredje. Men som lag trenger vi flere sjanser nå før vi scorer nå. Der må vi bli bedre, sier Jönsson.

Nannskog på sin side vet at han alltid scorer mot Kongsvinger.

- Ja, jeg er vant med å score mot dem. Kongsvinger er nær grensen vet du, så da føles det som å spille hjemme i Sverige.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere