RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hater ikke i fotball

Sist oppdatert:
«De er harry, og jeg har alltid hatet LSK» ble Martin Andresen sitert på for seks år siden. Hva sier han nå?

VALLE (Nettavisen): Fortiden innhenter deg, heter det. Det var kanskje ikke akkurat det Martin Andresen tenkte da 5-6 journalister ventet på ham i Vallhall etter fredagens VIF-trening, men det kunne vært det.

For bortsett fra å få siste nytt om laget, Daniel Fredheim Holm fikk en lårhøne, men blir trolig klar til søndag – og alt tyder på at Mohammed Abdellaoue kommer inn som spiss, så handlet mye om én gammel ting fredag.

Mer nøyaktig - Martin Andresens uttalelser for drøye seks år siden.

Først i Dagbladet:

«Alle hater jo LSK. De er harry. Hva er det de synger? «Har du traktor og ljå, heier du på LSK.» Den kan jeg synge med på. Opprinnelig holdt jeg med Vålerenga»

Det ble han altså sitert på i Dagbladet i 2001. Måneden etter ble han så sitert på bortimot det samme i Romerikes Blad.

- Hater ikke
Nå hevder han at han ikke gikk helt god for disse uttalelsene den gangen, og at han forgjeves hadde forsøkt å komme i kontakt med journalisten etterpå. Han mener det hele har blitt en følgefeil som har fulgt ham videre i karrieren.

Og aller viktigst - Han står hardnakket på at han aldri har ment akkurat det. Ja, fotball får frem følelser, men hat, nei.

- Hvordan er forholdet ditt til LSK da?

- Mitt forhold til LSK? Jeg har ikke så mye forhold til dem. Jeg har holdt med Vålerenga siden jeg var liten. Da er det jo ingen som liker Lillestrøm, sier han til Nettavisen.

Men:

- Det er ikke noe som heter å hate i fotball. Det er et spill. Det er rivalisering og konkurranse. Men det er med glimt i øyet. Heldigvis er det stort sett sånn i Norge. Noen plasser sklir det ut, spesielt hvis religion er involvert, men sånn er det ikke i Norge.

- Men du ønsker vel ekstra mye å vinne denne kampen?

- Nei. Ikke noe spesielt. Jeg ønsker å vinne alle kamper. Det er tre poeng det dreier seg om her også.

(Saken fortsetter under bildet)

Tøff periode
Han tenker heller ikke så mye på at Vålerenga står foran noen ekstremt tøffe uker – som trolig vil bety mye for hvordan 2008 ender. Søndag venter LSK på Åråsen. Deretter venter Rosenborg, Viking, Molde og Brann for Andresens lag. Tar man med bortekampen mot Tromsø, spiller Oslo-klubben altså fem av sesongens tøffeste kamper i løpet av Tippeligaens første sju runder.

- Jeg tenker heller på Lillestrøm, og hvordan vi skal være best mulige i den kampen. Vi har levert to solide kamper til nå, og må bare fortsette å jobbe med det vi skal være gode på. Så får vi se progresjonen i eget lag etter hvert.

Men først er det altså Lillestrøm på Åråsen, og én ting er sikkert: Det laget som taper, det vil det bli ekstra press på i uka som kommer.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere