RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håvards frykt er borte

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjef Jarle Pedersen lettet etter at Håvard Bøkko satte to rekorder.

Skøytesesongen er i gang, og denne helga er det NM i enkeltdistanser i Vikingskipet på Hamar.

Og Håvard Bøkko viste fra skøytetak at han har skumle hensikter denne sesongen. Han klinte nemlig til med NM-gull og nye mesterskapsrekorder på både 500- og 1500-meter lørdag ettermiddag.

- Mer å gå på
Vinnertiden på 500 ble 35,89, som også bare er tre hundredeler bak Bøkkos personlige rekord på distansen.

- Jeg følte meg lett og fin, men har mer å gå på i forhold til gjennomføringen av løpet, sa Bøkko etter løpet, ifølge skøyteforbundets hjemmeside.

- Jeg var litt passiv i utgangen fra siste sving, men jeg er alt i alt meget godt fornøyd med dette løpet, sa han.

Ble reservert etter fall
Fornøyd er også landslagssjef Jarle Pedersen.

- Jeg visste jo at Håvard hadde dette inne. Likevel er det veldig godt å se at frykten nå er borte. Etter at han falt og skadet skulderen sist vinter, ble han reservert i svingene på 500. Men frykten er blitt mindre og mindre, og i dag klinte han til, sier Pedersen til Nettavisen.

Noen suveren seier var det likevel ikke på 500-meteren. Espen Aarnes Hvammen på sølvplass var nemlig bare sju hundredeler bak, mens Even Johansen tok bronse med tiden 36,01.

Rekord uten makker
1500-meteren gikk Bøkko på 1.47,09, som også er ny mesterskapsrekord. Det er imidlertid et godt stykke bak den personlige rekorden på 1.42,67, som ble satt på raskere is i Salt Lake City.

Tiden blir ekstra imponerende tatt i betraktning at Bøkko måtte gå uten makker, etter at parkamerat Mikael Flygind Larsen trakk seg.

- Det har litt å si på slutten at man går alene. Det gir inspirasjon i den siste fasen når man har noen å kjempe mot. Derfor var det veldig sterkt av Håvard, sier Pedersen.

Sterkt var det også av junioren Håvard Holmefjord Lorentzen (18), som satte ny personlig rekord og tok sølv. Henrik Christiansen ble bronsemedaljør.

Rekord av Njåtun
Hanne Haugland tok gull på kvinnenes 500-meter med tiden 40,14. På plassene bak fulgte Ida Njåtun og Hege Bøkko.

Kvinnenes 1500-meter ble vunnet av Ida Njåtun, som satte mesterskapsrekord med 2.00,63. Her gikk sølvet til Hege Bøkko, mens Mari Hemmer tok bronse.

Se NM-resultatene her!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere