- Havnaa kan nå verdenstoppen

Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix

Fredag bokser han sin første VM-kamp.

18.10.13 00:17

Fredag ettermiddag går Kai Robin Havnaa sin første kamp under bokse-VM i Kasakhstan når han møter litaueren Tadas Tamasauskas.

Havnaa, som konkurrerer i 91-kilosklassen, er blant mesterskapets minst rutinerte boksere, men har håp om å overraske.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB Scanpix

- Er her for å lære
Norges landslagstrener Erik Bredler er imidlertid klar på at det ikke skal stilles for høye forventninger til Havnaa før fredagens kamp.

- Vi er først og fremst her for at han skal lære. Han møter en motstander som på papiret er bedre. At Kai Robin presterer på sitt beste mulige nivå er mitt eneste krav, sier Bedner til Nettavisen.

Landslagssjefen mener i utgangspunktet at det er for tidlig å gå VM-kamp for norgesmesteren, men er imponert over jobben Havnaa legger ned på trening.

- Han har egentlig gått for få kamper og er for urutinert til å være med i VM, men han blir bedre for hver trening og turnering og utviklingskurven hans er bratt.

- Selv om det er en vanskelig kamp, vil vi selvfølgelig vinne. Det er en tøff kamp, men vi har sett motstanderen bokse og ser muligheter. Vi har lagt opp en taktikk som vi håper å lykkes med.

- Kan nå toppen
- Hvor stort er potensialet til Kim Robin Havnaa? Er det sjanser for at han og Salavat Khatujev er medaljehåp under neste OL?

- Han kan nå den absolutte verdenstoppen, men han er ikke der nå. Det er litt tidlig å begynne å snakke om medaljer i Rio, men det kan gjerne være drømmen.

Foto: Faksimile VG

Under verdensmesterskapet i Kasakhstan går norske amatørboksere for første gang i ringen uten hjelm på hodet, uten at Bredler tror det har noen betydning.

- Det utgjør ingen stor forskjell. Det som har skjedd med rundetidene er en større forskjell for utøverne. Før gikk de fire ganger to minutter. Nå er det tre ganger tre minutter, sier han.

I pappas fotspor
Drar du kjensel på Havnaa-navnet i boksesammenheng, så er ikke det spesielt forunderlig. Kai Robin er nemlig sønn av tidligere WBO-tittelholder i crusiservekt, Magne Havnaa.

Havna vant tittelen i en omkamp mot Boone Pultz i 1990 og forsvarte tittelen ved to anledninger. Han la opp etter å ha tapt på teknisk knockout for Roger McKenzie i 1993.

I 2004 omkom Magne Havnaa i en båtulykke - da var Kai Robin 15 år gammel.

Nå går han i farens fotspor og forfølger drømmen om en dag å bli profesjonell bokser på høyt nivå. Første skritt på veien er kampen mot Tadas Tamasauskas fredag.

P.S. Kai Robin Havnaa har bestemt seg for ikke å snakke med media i forberedelsene til fredagens kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.