- Hegle Svendsen bør gjøre som Hetland

Foto: NTB Scanpix / Nettavisen

Odd Bjørn Hjelmeset og Ole Einar Bjørndalen er enige.

12.02.14 12:45

SOTSJI (Nettavisen): Etter nok et solid gjennomført løp i sporet på mandagens jaktstart av Ole Einar Bjørndalen, er det liten tvil om at 40-åringen er i langt bedre form enn sine norske lagkamerater.

En knust Emil Hegle Svendsen, som til slutt ble nummer syv, 40 sekunder bak vinner Martin Fourcade mandag, måtte innrømme overfor Nettavisen og resten av pressen at det ikke ser lovende ut med tanke på resten av OL.

Bjørndalen, som har kjørt sitt eget treningsopplegg før OL, ønsker ikke å si mye om hva han har gjort annerledes. Men eksperten på høydetrening har ett råd til sine lagkameraeter.

- De bør gjøre så lite som mulig. Hvis man tar det rolig, så kommer det, sier Bjørndalen til Nettavisen og resten av pressekorpset.

- Gjør som Hetland, Emil
Han får støtte av tidligere langrennsløper Odd Bjørn Hjelmeset. Bronsevinneren på 50-kilomteren i Salt Lake City i 2002 fulgte mandagens jaktstart og er helt enig med Bjørndalen. Han minner om lekene hvor han selv tok medalje og viser til Tor Arne Hetland som et godt eksempel.

- Jeg husker da Tor Arne gikk 30-kilometeren i Salt Lake City og ble nummer 50 eller noe. Det var helt krise og det så helt håpløst ut. Men i dagene etterpå så dro han rundt og så på snowboard og andre øvelser. Han tok det helt rolig. Og som du sikkert husker vant han til slutt gull på sprinten ti dager etter tremila, sier Hjelmeset til Nettavisen.

- Det gjelder bare å ta det helt rolig. Man får ikke gjort noe mer her oppe nå, man må bare håpe på at formen kommer. Det er fortsatt lenge igjen av OL, sier langrennseksperten.

Fjerdeplass for Bjørndalen
Med tre strafferunder på jaktstarten måtte Bjørndalen nøye seg med den bitre fjerdeplassen mandag kveld. Men 40-åringen deppet ikke av den grunn, men var klar på hva han burde ha gjort annerledes.

- Jeg burde gjort to ting litt bedre i dag. Det var på andre liggende skyting, hvor jeg er litt anspent. Og så burde jeg begynt spurten litt før, men jeg turte ikke. Jeg hadde fokus på fjerdeplassen fordi jeg synes det var for langt fram til tredje etter siste skyting. Men hadde jeg startet før, hadde jeg vært på tredjeplass, sier Bjørndalen.

Allerede førstkommende torsdag skal skiskytterne igjen i aksjon i Sotsji. Da er det klart for 20 kilometeren i OL.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag