*Nettavisen* Sport.

- Hele gjengen er syk

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Virus har slått ut hele skøytelandslaget drøye to uker før VM.

25.01.07 20:42

- Vi er syke, hele gjengen, sier Peter Mueller til Nettavisen over telefon. Han er i Heerenveen i Nederland, hvor sprinterne skal gå verdenscup kommende helg.

- Betyr ingenting
Det er bare to drøye uker igjen til allround-VM starter, for øvrig i samme by.

- Hele laget har fått virus, men alle er på bedringens vei nå. Det er på vei bort, beroliger Mueller, før han legger til:

- Vi trener veldig rolig i denne perioden likevel, så det betyr ingenting.

Ett av Norges største VM-håp er Eskil Ervik. Han har slitt med et magevirus, og trener for fullt igjen først fredag. De siste par dagene har han stått over all trening.

- Jeg har slitt med litt magegreier etter EM. Det har vært litt av og på. Det har det vel vært for de fleste i landslaget, tror jeg, sier Ervik til Nettavisen.

Trygg på VM-formen
Han tror ikke to dagers treningsopphold får noen negativ effekt på VM-formen, men gleder seg uansett til å presse kroppen litt igjen.

- Jeg tror jeg vil være i god form til VM. Det føler jeg meg trygg på, konstaterer Ervik.

Ervik deltar ikke i verdenscupen i Heerenveen førstkommende helg; det overlater han til sprinterne. Men han skal gå 1.500m og 5.000m i Torino neste helg. Det blir siste oppladning til VM i Heerenveen starter 10. februar.

- Målet er å kjempe om pallplass på de to lengste distansene, og selvfølgelig være i det sjiktet som kan kjempe om medalje sammenlagt. Men det er litt avhengig av at jeg får til en god 500m, sier Ervik til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.