*Nettavisen* Sport.

- Hele laget var strålende

Foto: AFP/Scanpix

Maiken Falla reddet dagene for det norske sprintlandslaget.

09.12.12 09:21

I kvinnenes sprint var Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg de norske som sto på startstreken i finalen, etter at sistnevnte noe overraskende klarte å karre seg dit som lucky looser.

Sprintspesialist Falla var det store norske håpet før finalen, men måtte se at amerikanske Kikkan Randall ble for sterk på oppløpet og knep den øverste pallplassen.

- Planen min var å gå raskt ut i starten og være i front for å unngå uhell, sier Falla til FIS etter rennet.

Østberg sørget uanett for at det ble en god norsk kveld, da hun spurtet seg inn til fjerdeplass. Falla er fornøyd med den norske laginnsatsen.

- Hele laget har gjort en strålende jobb. Vi er der vi ønsker å være i øyeblikket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jaques Boisisinot / Ap / NTB scanpix

Anders Gløersen var eneste norske herreløper som klarte å kvalifisere seg til sprintfinalen i kanadiske Quebec.

Eirik Brandsdal hadde muligheten til å avansere fra semifinalen som lucky looser, men måtte se heat nummer to holde raskere fart i sporet.

Gløersen var noe treg i det startskuddet gikk og la seg bakerst i feltet, uten å måtte bruke store krefter på å henge med.

Fra langt bak i feltet klarte aldri Gløersen å være med i seierskampen. Til slutt ble det den sure fjerdeplassen for nordmannen. Svenske Emil Jönsson vant foran landsmann Teodor Petterson.

- Vi har et sterkt lag med gode gutter. Vi har det flott sammen på trening og presser hverandre framover hele tiden, sier Jönsson etter løpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.