*Nettavisen* Sport.

- Heller bensin på bålet

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Espen Bredesen mener Torbjørn Yggeseth bare heller bensin på bålet når han sier at OL 2010 blir for tidlig for kvinnehopperne.

02.03.05 14:24

FIS-president Gianfranco Kasper har åpnet for at kvinnehopping kan komme på programmet i OL i 2010 i Vancouver. Det fikk Torbjørn Yggeseth til å reagere.

- Ser man på antall kvinnelige deltakere i den kontinentale cupen akkurat nå, er det for få deltakere til at det skal kunne bli en olympiadegren. Det har kanskje bare kommet 20 nye hoppere siden i fjor. Det har gått for tregt når bare 50 stykker stiller til start. (...) Jeg tror jentene ikke vil være klare for å delta i et OL før i 2014. Først da kan kvinnehopp forsvares som en OL-gren, sier han til Dagbladet.

Det mener NRKs hoppekspert Espen Bredesen blir helt feil.

- Det blir bare å helle bensin på bålet det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Yggeseth har tidligere kjempet hardt mot å slippe jentehopperne til å de største bakkene. Utspillet hans nå mener Bredesen blir helt feil. Ingen vet hvor mange kvinnehoppere det er i verdenstoppen om fem år.

- Det blir bare spekulasjoner, sier han.

OL-vinneren fra Lillehammer i 1994 ønsker jentene velkommen inn i hoppsporten.

- Det er vel nesten den siste idretten som ikke har begge kjønn med. Det er en prosess som ikke går an å reverseres, sier han.

Nå håper han bare jentene klarer å innfri kravene snart.

- Hvis de klarer det før datteren min er gammel nok, så er det fint, sier han.

For ordens skyld så er Bredesens datter fem år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag