*Nettavisen* Sport.

- Heller Marit enn Therese

Foto: Alley, Ned (SCANPIX)

Les hvorfor et av Norges største langrennstalenter vraker Johaug.

16.11.11 15:09

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Flere av Norges største talenter skal til helgen måle krefter mot langrennseliten når verdenscupen braker i gang på Sjusjøen.

En av dem er Enebakk-jenta Heidi Weng (20). Hun vant Skandinavisk Cup forrige sesong og har friplass i verdenscupen frem til jul.

- Jeg føler at jeg må prestere fordi jeg har friplass, forteller Weng til Nettavisen, som samtidig legger til at hun har slitt en del med sykdom gjennom høsten og er spent på formen foran åpningsrennet.

Langrennskometen fikk starte fem verdenscuprenn forrige sesong, der plasseringen på verdenscupavslutningen i Falun ble stående igjen som det beste resultatet. Den plasseringen vil hun gjerne forbedre.

- Jeg har selvfølgelig lyst til å forbedre min beste plassering i verdenscupen, som er en 18. plass fra forrige sesong, forteller hun.

- Hun er best i alt
Flere har sammenlignet Weng med Therese Johaug, men hovedpersonen selv har en annen langrennsstjerne som sitt idol.

- Det er artig å bli sammenlignet med en som har så høy profil som Therese, men jeg skulle gjerne blitt sammenlignet med Marit isteden. Jeg ser mest opp til henne fordi hun er best i alt og det har jeg også lyst til å bli, sier Enebakk-jenta.

For at vi skal kunne trekke flere paralleller mellom Weng og Bjørgen er det spesielt en ting ungjenta må forbedre.

- Jeg vil veldig gjerne bli bedre på sprint. Jeg har bevist på sommerstid at jeg kan være hurtig, men så kommer vinteren og mye nerver som har ødelagt litt, sier hun og fortsetter:

- Frem mot Tour de Ski må man være god i alt. Justina Kowalczyk vinner selv om Therese slår henne opp slalåmbakken, forklarer Weng og sikter til sammenlagtkampen mellom de to forrige sesong.

Selv har ikke Weng tenkt veldig mye på at hun selv kan være med å kjempe i tour-sammendraget allerede denne vinteren.

- Jeg ville blitt veldig glad hvis jeg hadde blitt tatt ut til Tour de Ski, men jeg tenker ikke så mye på det. Hver gang jeg setter meg for høye mål blir det litt for mye nerver og da går ting gjerne i vasken, smiler hun.

- Den nye dronningen
Selv om hun ikke har lekt altfor mye med tanken på å få gå sesongens store langrennsarrangement er hun sikker på at touren ville passet henne veldig bra.

- Jeg tror det ville passet meg veldig bra fordi jeg liker å trene mye hardt på få dager. Det hadde også vært veldig morsomt å få gå opp slalåmbakken.

Og om hun ikke slår Johaug opp den avsluttende monsterbakken i vinter vil hun prøve igjen, fordi Weng vil bli den nye dronningen.

- Jeg vet ikke om jeg kan slå henne i år, men jeg skal søren meg slå henne en gang, sier hun mens konkurranseinstinktet bruser.

- Jeg skal søren meg slå henne. Det skal jeg. Jeg skal bli den nye dronningen opp alpinbakken, avslutter hun med et stor smil.

- Har høy kapasitet
Rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad forteller at Weng er i god rute frem mot rennene på Sjusjøen til helgen.

- Heidi er i god rute frem mot sesongstarten. Hun har hatt noen kortere sykdomsperioder som har stykket opp treningen litt, men det er det eneste, forteller Svarstad til Nettavisen.

At hun skal kunne tukte løperne på elitelaget denne sesongen har han imidlertid ikke fullt så stor tro på.

- Norges kvinnelandslag er det beste i verden, så det at hun skal henge med der allerede nå er nok litt optimistisk, forteller Svarstad, som ikke utelukker at langrennskometen kan bli å finne på startstreken under Tour de Ski.

- Det kommer an på hvor mange damer de vil ta ut. Hun er en brukbar sprinter og en brukbar distanseløper og på et tidspunkt tror jeg hun kan gjøre det veldig bra i touren, sier han.

- Hun er fortsatt en ung løper og skulle hun ikke bli tatt ut til touren i år er ikke det noe problem, forteller han For Weng vil få godt med erfaringer gjennom verdenscupdeltakelse.

- Det er bra for henne at hun får gå verdenscuprennene fremover og blir kastet til ulvene, fordi da lærer hun fort hvordan tilværelsen er i verdenscupen, avslutter Svarstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag