*Nettavisen* Sport.

- Heller OL enn Tour de France

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tony Martin har satt seg tre hårete mål foran sesongen.

Tony Martin hadde en utrolig god sykkelsesong i fjor. Sesongen ble hans mest suksessfulle hittil, med 12 seirer.

Og det var ikke hvilke som helst løp han vant heller. Seier sammenlagt i Paris-Nice, temposeirer i Tour de France og Vuelta a España, og VM-gullet i København. Han ble den nye tempokongen. Det gjenspeiles i målene foran neste sesong.

- Denne sesongen har jeg tre flotte mål. Det er Tour de France og tempoene i OL og i VM, sier tyskeren til Biciciclismo.

- Er du favoritt til OL-gullet i London?

- Jeg vet ikke om jeg er favoritten, men én av favorittene. Det er andre ryttere som også har satt seg dette som mål, mer erfarne ryttere. Det er en ambisiøs utfordring.

Den tyske tempospesialisten har en god mulighet til å ta den gule trøyen etter prologen i Liège under neste års Tour de France. Men vil han helst vinne et OL-gull eller bære maillot jaune?

- OL-gull, svarer Martin uten å nøle.

Selv om Martin uten tvil var den beste temporytteren i verden forrige sesong, vil ikke 26-åringen kalle seg verdens beste temposyklist.

- Resultatene sier at jeg var den beste i 2011. Men det betyr ikke at jeg er den beste i verden. Det er andre som har vært gode på tempo i årevis. Dersom jeg kjører like bra i år, kan jeg bli den beste.

Det største resultatet under fjorårets sesong var tempogullet i København. I Danmark vant han med godt over et minutt til gode på Bradley Wiggins og Fabian Cancellara.

- Det var ubeskrivelig. København var det viktigste øyeblikket i karrieren min, «a dream come true». Nå drømmer jeg om OL-gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.