*Nettavisen* Sport.

- Heller Stabæk enn Brasil

Foto: TV 2

Alanzinhos far føler seg tryggere når sønnen er i Norge.

15.01.08 06:59

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Både familie og venner av Stabæks brasilianske stjerne var på plass da Stabæk spilte sin første kamp i Peregrino Cup i Rio de Janeiro i helgen. Mandag kveld skal Stabæk i ilden igjen.

For familien var det stort å se sønnen tilbake på fotballbanen i hjembyen, for da han forlot Rio de Janeiro og reiste til Stabæk for å prøvespille i 2005, hadde han også vurdert å legge hele fotballkarrieren på hylla.

- Å se ham spille igjen, er toppen av lykke. Da han forlot Brasil, var det ingen som trodde på ham. Flamengo anerkjente ikke talentet hans, og for meg er det stort at han har gjort suksess i et land så kaldt og så langt borte. Han reiste helt alene, men klarte å tilpasse seg og lyktes. Det er stort, sier Alanzinhos far, Dabarra da Costa. Også han var fotballspiller i sin ungdom, og han går fortsatt under kallenavnet han fikk på fotballbanen, Dabarra.

Han nærmest strutter av stolthet der han sitter på den enkle tribunen på Edson Passos stadion i Belford Roxo, en nabokommune til Rio de Janeiro. Alanzinhos mor måtte til og med felle noen tårer da hun fikk se sønnen på banen lørdag kveld.

Tryggere i Norge
De legger ikke skjul på at det er tungt å ha sønnen så langt borte. Det er lenge siden sist de så ham i aksjon.

- Det er grusomt, men vi ser ham og snakker med ham hver dag over internett, forteller Dabarra.

- Vår eneste trøst er internett, og på en måte føler jeg meg roligere med ham der enn her. Her i Rio vet jeg ikke alltid hvor han er. Rio de Janeiro er hjembyen hans og det er et lite problem. Han kjører bil og er en ung og ettertraktet gutt. Noen ganger blir jeg urolig fordi jeg ikke vet hvor han er, til tross for at han hele tiden gir beskjed om hvor han skal. Der vet jeg hvor han er og jeg vet han har det bra. Til tross for avstanden er jeg mer avslappet når han er i Norge, sier faren.

Se TV 2 Sportens innslag her:

205407

Nettavisen kåret Alanzinho til årets spiller i 2007. Han fikk også Kniksen-prisen.

- For meg er ikke det noen nyhet. Jeg har alltid hatt troen på ham og på spillestilen hans. Han ble vraket i Flamengo fordi han var for lav, og de gav ham ikke muligheten til å vise at høyden ikke hadde noen betydning for hans måte å spille fotball på. I stedet har han vist det til dere i Norge. Han har bevist at det ikke er nødvendig å være høy for å lykkes. Det er mange høye spillere på 180 og 190 på Stabæk. Ingenting han gjør, overrasker meg. Jeg har sett ham spille fotball og utvikle seg gjennom hele oppveksten, sier faren.

- Alanzinho er familiens store stolthet, mitt livs store stolthet, sier han, og viser fram Stabæk-trøya med nummer 25 på ryggen.

Ferieform
Stabæk tapte lørdagens kamp mot storlaget Botafogo 2-0, men faren syns ikke Alanzinho kan lastes for det.

- I dag kunne vi ikke vente mer enn dette. Alanzinho har vært på ferie i snart 40 dager og har bare trent en gang med Stabæk. Ellers har han bare trent på egenhånd. Han er ikke i form til å spille 90 minutter.

Tydligvis tenkte Stabæk-trener Jan Jönsson det samme, for mens Dabarra prater, blir Alanzinho byttet ut. Mandag får han imidlertid en ny sjanse i Stabæks førsteellever. Stabæk møter América, som spilte uavgjort 1-1 mot Start lørdag kveld.

Les flere artikler på Nettavisens sportsseksjon!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag