RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Heller tryne enn å være snill pike

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Søndag skal Astrid Uhrenholdt Jacobsen vise at hun kan være sjef.

KONNERUD (Nettavisen): Sesongen har ikke vært som forventet for Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24). Hun hadde ambisjoner om å gå mye – og kjempe om mange medaljer – under VM på hjemmebane, men må kanskje nøye seg med å gå sprint og eventuelt lagsprint.

Lørdag fikk hun i det minste en positiv opplevelse på den klassiske 10-kilometeren på Konnerud, en distanse hun neppe får gå i VM.

Oslo-jenta endte på 10.-plass etter faktisk å ha vært helt oppe på en femteplass midtveis i løpet.

- Jeg sprakk litt på sisterunden, innrømmer hun.

Tenker teknikk
Likevel tar hun med seg mye selvtillit fra løpet. Fordi hun fikk til det hun skulle få til.

- Jeg gikk bedre teknisk enn jeg har gjort før i år. At jeg fikk til dette resultatet, skyldes bare teknisk framgang. Og det er det jeg har hatt fokus på i det siste.

- Det hjelper ikke hvor god form jeg er i, hvis jeg går så dårlig teknisk som jeg har gjort tidligere i vinter, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

Selv tenker hun selv på plasseringer, men at hun håper å bli bedre enn nummer ti på søndagens sprint, er det ingen tvil om.

Tøffere kvinne mot kvinne
24-åringen – som ble sprintverdensmester allerede for fire år siden – trenger å vise seg selv at hun har det som skal til for å kjempe helt i toppen.

Ved siden av å gå godt teknisk, har Uhrenholdt Jacobsen gitt seg selv to hovedoppgaver i VM-generalprøven:

- Det blir viktig å få til starten. Det er noe jeg har trent mye på i det siste. Starten er blitt litt annerledes i fristilsprint etter at det ble innført stakestart. Det er litt annerledes teknisk å stake i starten av et skøyteløp, ettersom vi har kortere staver i klassisk.

- I tillegg skal jeg være tøff. Jeg har vært for feig kvinne mot kvinne i de to siste sprintene, i NM og på Beitostølen. Jeg må heller tryne enn å være altfor snill pike, fastslår hun overfor Nettavisen.

VM-sprinten finner altså sted torsdag til uka. Det man ikke har inne søndag, haster det altså med å få på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere