- Helt blank på det punktet

Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)

Vegard Breen forstår ikke beskyldningene om trøyeholding.

07.06.11 08:47

Det blåste opp til storm mellom Team Sparebanken Vest-Ridley og Joker Merida etter søndagens finale av Glava Tour of Norway.

Joker-rytteren Stian Remme stakk av med klatretrøyen, mens Christofer Stevenson raste fordi han mente han ble hindret på ureglementert vis.

- Jeg forsøker å dra i gang spurten, men kjenner at jeg får en arm eller albue i siden. Det er i hvert fall noen som holder meg igjen. Jeg vet ikke hvem det var, men det var en av Joker-rytterne, fortalte Stevenson til procycling.no om opptrinnet.

Les også: - Det er like ille som doping

Litt senere pekte bror og lagkamerat Michael Stevenson ut Vegard Breen som synderen.

- Det var Vegard Breen som kom inn og stengte ham først. Christofer klarte likevel å komme seg forbi ham, men ble så tok Joker-rytteren tak i trøyen hans.

Slo ut med armen
21-åringen forstår lite av svenskenes vrede.

- På punktet om holding i trøya, er jeg helt blank. Det er riktig at jeg ved en anledning slo oppgitt ut med armen, men det var etter at han i klatretrøya (Stevenson, vår anm.) hadde dyttet meg kraftig i skulderen. Det var mer en «Hva er dette?»-reaksjon. Jeg har lest bloggen hans, og ut ifra hans beskrivelse må holdingen ha skjedd senere enn dette. Jeg ble litt paff av det hele, og lå et stykke bak idet spurten gikk, forklarer Breen til procycling.no.

- Dreide dette seg i det hele tatt om klatretrøya?

- Nei, for vi var jo tjukt inne i finalen med tanke på sammendraget. Vi hadde begynt å angripe Kelderman (rittlederen), og vårt fokus lå der. Jeg satt der med Stian Remme og Christer Rake og vi beveget oss ut mot høyrekanten. Det var da jeg fikk en kraft dytt i skulderen. Jeg snudde på hodet og så klatretrøyen. Først da skjønte jeg at vi nærmet oss den spurten.

- Ikke mer plass
Breen hevder hardnakket at det hele dreide seg om posisjonskamp mellom Remme, Stevenson, en rytter fra Jayco AIS og de øvrige rytterne som kjempet om plasseringer i sammendraget.

- Jeg la meg på hjul med Stian når Christer kjørte oss opp langs feltet på høyresiden. Det skjedde i en høyresving, så vi lå nærmest kanten av veien. Når vi er 200 meter unna blir svingen enda bråere, og Stian kommer så vidt på innsiden av en fra Jayco.

- Men da er også luken stengt. Jayco-rytteren og Stevenson presse på hverandre noen meter, men det er ikke plass. Jayco-rytteren blir nemlig også presset av dem som ligger utenfor ham igjen.

Ingen vanlig bakkespurt
Breen mener at kaoset ble skapt på grunn av rittets finale og ikke på grunn av klatretrøyens avgjørelse.

- Dette var jo noe helt annet enn en vanlig bakkespurt. Da får ofte rytterne som kjemper om trøya lover til å gå og gjøre opp seg imellom. Her var det 10-12 ryttere som lå og støtet på hverandre, for enten å forsvare trøya eller sammenlagtplasseringene sine.

- Det ser man jo også av resultatene når Kelderman tar andreplass og Thomas Vedel Kvist tredje, avslutter Breen.

- Hvordan opplevde du episoden med Stevenson etter rittet?

- Han var ganske hissig og det var en del som sto og så på. Jeg synes ikke noe særlig om det. Vi sto egentlig og feiret etappeseieren, og det var egentlig ikke før da at jeg skjønte at de var misfornøyd med hvordan kampen om klatretrøya hadde foregått, avslutter Breen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.