RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt bort i natta, Henning!

Sist oppdatert:
Frode Grodås mener Henning Bergs påstand om at HamKam forsøkte å sparke ned Edu er «helt bort i natta». Se taklingene her.

HamKam har fått mye kritikk for sin spillestil den siste tida, og trener Frode Grodås begynner sant og si å bli litt lei det hele.

- Mot Start viste statistikken at vi slo 60 langpasninger og Start 57, sier Grodås, bare for å illustrere at forskjellen mellom HamKam og andre norske Tippeliga-lag på langt nær er så stor som mange vil ha det til.

Provosert Grodås
Og når klubben i tillegg beskyldes for å gå inn for å sparke ned motstanderen, blir HamKam-treneren ikke bare oppgitt, men provosert. Henning Bergs påstand på TV 2s FotballXtra søndag kveld gikk ikke upåaktet hen på Hamar.

- At vi skulle gå inn for å sparke ned Edu, er en helt bort i natta.

- Vi har aldri gjort noe slikt, og kommer aldri til å gjøre det, lover HamKam-trenen.

Grodås kan heller ikke huske spesielle episoder som skulle rettferdiggjøre en slik uttalelse fra Lyn-treneren.

- Henning Berg er en vinnertype, og dette kan selvsagt ha blitt sagt fordi han var oppbrakt over å ha tapt, men jeg kan i alle fall ikke huske noen episoder som skulle ha provosert Lyn til å komme med en slik reaksjon.

- Men selvsagt går for å stoppe Edu tidlig i oppspillfasen, slik at han ikke blir rettvendt, innrømmer den tidligere landslagskeeperen.

- Kunne knekt Edus ben
Selv vil Henning Berg sterkt understreke at dette ikke har noe som helst med å være dårlig taper å gjøre.

- Med vårt dårlige pasningsspill og bevegelse, var det helt greit at HamKam vant, mener Lyn-treneren.

Likevel står han fast ved mye av det han sa etter kampen på Briskeby søndag, og han har ikke endret oppfatning etter at han nå har sett kampen i opptak.

- Ramiro Corrales hadde knekt beina på Edu hvis han ikke hadde hoppet opp, mener Berg om taklingen på slutten av førsteomgangen.

- Og like etterpå var samme mann og tok Bala noe voldsomt. Begge taklingene kunne gitt rødt kort hadde det vært den første eller andre serierunden, nå var det bare Bala som fikk frispark, sukker Berg oppgitt.

Spillernes ansvar
Berg, selv en hardttaklende stopper i sin tid som Englands-proff, ønsker ikke å gå inn i noen debatt om kvaliteten på dommerne og dømmingen, men regner med at de som spillere og trenere gjør sine vurderinger når de har sett kampene sine i opptak. I stedet vil han heller oppfordre spillerne til å gå i seg selv.

- Ansvaret ligger først og fremst på dem.

- Skal de møte hverandre om et halvt år eller neste sesong, er det viktig at de spiller på et skikkelig vis.

For med de taklingene man har sett i det siste, som Persson på Bakke og Könönen på Michaelsen, er Lyn-treneren blitt redd.

- Vi ønsker ikke at folk skal forsvinne ut med beinbrudd i ni måneder. Slikt så jeg flere ganger i England, og det er ikke noe vi ønsker i Norge, sier Berg.

Frustrert Edu
Samtidig understreker han at han ikke er spesielt bekymret for Edus ve og vel, men at han likevel måtte bruke litt tid på og med sitt nigerianske supertalent i pausen av søndagens Tippeliga-kamp på Briskeby.

- Edu var frustrert over måten han ble tatt på, spesielt da han ikke hadde ballen.

- Det var over grensa hele tiden, og han ble dyttet og tatt hele tida da ballen enten var på den andre siden, eller på vei mot ham. Da SKAL det være frispark, og jeg måtte be Edu om ikke å ta igjen, men han var veldig frustrert, innrømmer Lyn-sjefen.

Men å gå så langt som å si at Kamma-spillerne bevisst var ute for å «ta» Edu, vil Berg ikke.

- Jeg registrerer at han ble tatt mye, men det var neppe HamKams inetrnsjon å skade ham, mener den gamle landslagsstopperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere