- Helt greit at de er favoritter

Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Men i siste treningskamp før sesongstart viste Oilers liten respekt for Lørenskog.

Sist sesong ble litt av et eventyr for Stavanger Oilers: Klubben tok sitt første seriegull i ishockey med hele 21 poengs margin ned til Lørenskog på andreplass, og toppet det hele med også å hente hjem NM-pokalen i det påfølgende sluttspillet.

Men etter at laget mistet toppscoreren i eliteserien sist sesong, canadiske Ryan MacMurphy, til HC Red Ice i sveitsisk hockey, og i tillegg har slitt voldsomt i flere av treningskampene før sesongstart, har mange utnevnt Lørenskog til gullfavoritter dette året.

Denne helgen har imidlertid rogalendingene vist at de blir å regne med også i år.

- Vi kan slå tilbake
Først ble Vålerenga slått 6-2 på lørdag, før nettopp Lørenskog ble sendt hjem med 1-4-tap i bagasjen i den siste treningskampen før alvoret barker løs førstkommende torsdag.

- Det var en veldig gledelig helg, konstaterer Oilers-trener Petter Thoresen overfor Nettavisen.

- Vi har slitt i de andre treningskampene - blant annet fordi vi har hatt seks-åtte spillere ute med skade, men også fordi guttene har vært nedkjørt av all treningen. Nå har vi fått tilbake folk, og sluppet litt opp på trening. Da er det gledelig å se at vi presterer såpass bra, forklarer han.

Han har ingen problemer med at søndagens motstandere - på tross av Oilers' 4-1-seier - har fått favorittstempelet før sesongstarten.

- De fleste mener vel at Lørenskog har hentet inn forsterkninger til et allerede godt lag, mens vi er blitt litt svekket. Det har jeg ingen problemer med. Sånn vi har sett ut frem til denne helgen, har jeg vært helt klar på det samme. Men vi kan slå tilbake, vi, mener han.

- Må ha den rette gutsen
Den vanskelige oppgaven med å forsvare seriegullet starter om fire dager for Oilers, når laget gjester Frisk Asker i Askerhallen.

Thoresen er tydelig på hva som trengs for å beholde tittelen som Norges beste ishockeylag.

- Vi må opptre som et lag hele tiden, og være lojale mot det vi holder på med. Vi har mange kvalitetsspillere som kan avgjøre kamper til vår fordel. Vi må ta frem den rette gutsen to dager i uka, sier han.

- På en skala fra én til ti, hvor mye gleder du deg til torsdag?

- Jeg gleder meg veldig. Det er en nødvendighet med treningskamper, men nå blir det greit å spille om poeng. Jeg er nok oppe på ni, ti. Vi er klare for en ny sesong, lover Oilers-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.