- Helt håpløst av fansen

«Flaut om vi henter Steffen», «Vi vil ikke ha deg» og «Hold deg unna» var RBK-fansens melding til Steffen Iversen. Nå kan han skyte klubben til gull.

03.10.06 07:53

Han har scoret 14 mål totalt, og fem mål bare den siste uka. Steffen Iversen (29) er i ferd med å skyte trønderne til seriegull.

Samtidig har han vist at de fleste RBK-fans tok feil.

- Hold deg unna
«Vi vil ikke ha ham. Han kan holde seg borte. Langt borte. Gjerne Vålerengen, for vår del. Vi bryr oss ikke. Akkurat slik han ikke bryr seg om oss. Steffen Iversen bryr seg bare om seg selv», het det i et innlegg på kjernen.no 2. februar.

«Vi, for vår del, sier at om RBK henter Steffen Iversen nå, blir vi ikke bare sure. Vi blir flaue også. Forferdelig flaue», het det samme sted uka etter.

«Vi skjønner ikke hva vi skal med en spiss til», het det 12. februar.

«Tunga løper ikke i vann, for å si det sånn. Vi ville ikke ha ham. Hold deg unna, sa vi. Og mente det», het det dagen etter.

- Det gikk for langt
Åtte måneder etter er Iversen i ferd med å skyte Rosenborg til gull.

- Det gikk altfor langt. Det var helt håpløst. Det at han sang det (RBK er rævva) på direkten, ble vi fort ferdig med. Man må se den settingen det skjedde i. Fansen bør ta selvkritikk, sier RBKs sportsdirektør, Rune Bratseth, til Nettavisen.

Og:

- Jeg blir irritert på de som har vært supportere i «et kvarter». Jeg har holdt på med Rosenborg i 30 år. Så kommer enkelte supportere og sier hvordan ekte supporterne skal være. Jeg har selv gått her siden jeg var 7-8 år gammel, så de skal ikke komme her. Man må vise litt storsinn i enkelte situasjoner, og det å få hjem Steffen har vært knallbra for Rosenborg.

Og supporterne legger seg faktisk litt flate.

- Jeg skal ikke skyve de som skrev de innleggene foran meg. Jeg sa det samme jeg. Men det med den sangen hadde ingenting å si. Skepsisen var der i forhold til om han ville bli en forsterkning. Hadde han fortsatt med samme spill i Rosenborg som han leverte mot slutten i Vålerenga, da hadde han ikke hatt noe her å gjøre. Men jeg skal innrømme at jeg tok feil, sier Kjernen-leder John Inge Korsgat.

- Han er langt viktigere for laget enn jeg trodde han ville bli. Og i stedet for å surmule over det som ble sagt og skrevet, så har han brukt beina for å stoppe kjeften på kritikerne. Han tok utfordringen vi ga ham. Han har vært langt bedre i år enn i fjor, legger Korsgat til.

- Så det blir ikke gull med bismak? Det er ikke sånn at dere heller ønsker at en annen spiller hadde scoret de avgjørende målene?

- Nei, en Rosenborg-spiller er en Rosenborg-spiller. Man finner sikkert fortsatt de som bærer på gammelt nag, men all ære til Steffen Iversen for at han viste at vi tok feil.

Måtte tåkelegge
Rosenborg startet jakten for å få Steffen Iversen hjem fra Vålerenga forrige høst, og håpet egentlig å få overgangen på plass uten at pressen fikk nyss i det.

Da ringte Trønderavisa, og lurte på Iversen kunne være aktuell.

«Nei, nei. Det er ikke aktuelt i det hele tatt. Han holder jo på å bli litt uspiselig her oppe, gjør han ikke?», svarte Bratseth.

Samtidig jobbet han knallhardt for å få kloa i spissen.

- Vi hadde allerede kommet langt i planleggingsprosessen da de ringte, men det var ikke jeg som kalte ham uspiselig. Jeg stilte kun spørsmålet om ikke Steffen hadde gjort seg uspiselig for supporterne, sier Bratseth.

- Men det hele var en tåkelegging. Vi i ledelsen hadde og har alltid ønsket Steffen tilbake til Rosenborg. Så hadde jeg en prat med Vegard Heggem, som er god kamerat med Steffen. Det var Vegard som lurte på om Steffen kunne være interessant for oss. Sånn begynte det, forklarer han videre.

Det var mye frem og tilbake, men til slutt fikk Rosenborg det nappet som nå ser ut til å gi gull.

- Visste hva han var god for
- Skepsisen var stor blant fansen. Påvirket det dere?

- Overhodet ikke. Vi vet hva Steffen er god for når han er i form, og det er også viktig med trøndere på laget. Det har stor verdi for oss. Vi håpet at han ville bli så god som vi visste han kunne være, og regnet da med at det ville forstumme kritikerne, sier RBK-direktøren.

- Men samtidig kan man aldri vite. Selv om man kjenner spilleren er det alltid en viss risiko involvert.

- Veldig glad på Steffens vegne nå?

- Alle her er kjempeglade for at han har slått til. Han er jo ikke noe treningsnarkoman, men har fått spille seg i form. Det er det han må. Og Steffen er usannsynlig viktig på og utenfor banen. Han har et voldsomt konkurranseinstinkt, og er aldri nervøs for noe. Han er aldri preget av stundens alvor. Det smitter over på de andre, sier Bratseth.

Vel vitende om smitteeffekten kan ende med gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.