RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt konge å bli tatt ut

Foto: Gunnar Mjaugedal, SCANPIX
Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen er endelig klar for Tour de France.

BRUMUNDDAL (Nettavisen): En og en halv time før fredagens tempostart i Brumunddal fikk Arvesen beskjeden han - og et samlet sykkel-Norge - har ventet på i hele vår:

Kurt Asle Arvesen er tatt ut til CSCs Tour-lag.

- Deilig!
- Det er deilig å endelig ha fått det bekreftet. Helt konge å bli tatt ut, gliser Arvesen overfor Nettavisen.

Eresfjordingen valgte å stille til start i Giro d'Italia tidligere i vår - nettopp for å øke sine Tour-sjanser. I fjor rullet nemlig Giroen av gårde uten Arvesen. Det samme gjorde Touren.

- Jeg kjørte meg nok inn på Tour-laget etter innsatsen i Giroen. Så ja, jeg er godt fornøyd med avgjørelsen om å stille til start der, "smilesvarer" Arvesen før Nettavisen rekker å stille det åpenbare oppfølgerspørsmålet.

- Så du regnet egentlig med å få Tour-billett?

- Nei, jeg kan ikke regne med noe som helst på et såpass sterkt lag som det vi har. Jeg er faktisk veldig lettet nå, innrømmer Arvesen.

- Men samtidig så har jeg forberedt meg gjennom hele våren som om at jeg skulle stille i Touren. Tilbakemeldingene jeg fikk fra ledelsen etter Giroen var veldig gode, forteller han.

Blir hjelperytter
Mange norske sykkelfans undrer seg kanskje over hvilken rolle Arvesen vil få i CSCs stjernegalleri. Vil han få muligheten til å gå for etappeseier, eller blir det kun hjelperytterrolle i feltet?

Her er svaret:

- Kurt er tatt med først og fremst som en hjelperytter. Men han vil også få anledning til å gå i brudd å kjempe om en etappeseier. Hvis det passer seg sånn, forteller Jens Wolsgaard i Riis Cycling/Team CSC til Nettavisen.

- Han er i hvert fall god nok til å vinne en etappe, legger dansken til.

Revansjelysten
Det liker Arvesen å høre.

- Jeg skal nok først og fremst kjøre for Carlos Sastre og Frank Schleck i sammendraget. Men jeg håper selvsagt å få muligheten til å gå i et brudd.

- Jeg vil nemlig revansjere den sure annenplassen jeg fikk på den 17.etappen i 2005 (tapte i spurten for Paolo Savoldelli - journ.anm), smiler Arvesen lurt.

Se TV2-sportens intervju med Arvesen her.

Se hele CSC-laget her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere