RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt rått

Sist oppdatert:
Sportssjef Finn Aamodt visste knapt hva han skulle tro etter at Even Wetten ble verdensmester. Hovedpersonen selv visste knapt hva han skulle si.

- Dette er uten tvil det råeste løpet jeg noensinne har levert, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier en opprømt Even Wetten til TV 2 Nettavisen.

Men unggutten som skøytet seg inn i idretts-Norges hjerter lørdag, fant etter hvert ordene likevel.

Overrasket
- Hadde du trodd at du skulle være verdensmester etter 1000-meteren?

- Det var ganske overraskende. Jeg har aldri vært på dette nivået før. Jeg vet hva som bor i meg, men jeg vet også at jeg kan være ustabil, og så kliner jeg til i VM. Det er helt utrolig, sier 22-åringen.

Wetten gikk 1000-meteren på tiden 1.10.10. Han slo nærmeste utfordrer, Jan Bos fra Nederland, med 22 hundredeler.

- I går funderte jeg på hva det var mulig for meg å gjøre på denne distansen. Selv trodde jeg at det var realistisk å gå på en tid rundt 1.11. Så går jeg ni tideler raskere - det er en evighet på 1000 meter, sier en svært fornøyd Wetten til TV 2 Nettavisen.

Økonomien sikret
Gullet betyr en bonus på 100.000 kroner fra Norges Skøyteforbund og hovedsponsor Unofon. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) opererer med samme gullbonus. Det var Norges ferskeste verdensmester ikke klar over da han fosset inn til seier på 1000-meteren lørdag.

- Penger er ikke motivasjonen for meg i hele tatt. Hadde det vært fokus, ville jeg blitt tullerusk i toppen, sier Wetten til TV 2 Nettavisen.

- Medaljen betyr mye mer enn pengene jeg drar inn.

Men han legger ikke skjul på at premiepengene skal komme godt med.

- Penger har vært et problem, siden det har vært for lite av det. Nå er det deilig å vite at jeg har det økonomiske fundamentet jeg trenger for å satse som jeg vil mot OL, sier Wetten.

1500-meter neste
Even Wetten ble nummer to på 1500-meteren i verdenscupstevnet i Baselga for en drøy måned siden. Nå håper han at han skal kunne toppe den plasseringen søndag.

- Det blir spennende. Jeg har en kjempemulighet for å gjøre det godt. Jeg er i mitt livs form og må bare kline til som i dag.

Men først må han samle tankene og få 1000-meteren ut av bein og hode.

- Jeg har flydd litt høyt noen timer nå, så det er viktig å lande slik at jeg kan konsentrere meg helt og fullt om det løpet, avslutter Norges nye skøyteyndling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere